2018-08-24 07:30 Uppsala konsert och kongress
 
 
SIRIUS FOTBOLL: ÅRETS MARKNADSFÖRARE

SIRIUS FOTBOLL: ÅRETS MARKNADSFÖRARE

Cilla Fischer | 2018-08-24 07:30

UPPSALA KONSERT OCH KONGRESS

 
 
2018-08-24 07:30 Uppsala konsert och kongress
 
 
DANSA PÅ DEADLINE

DANSA PÅ DEADLINE

Alexander Rozental | 2018-08-24 07:30

UPPSALA KONSERT OCH KONGRESS

Skjuta upp, prokrastinera, göra det i morgon...

De allra flesta väntar gärna minst en dag med att ta tag i det som egentligen borde fixas direkt. Först när vi närmar oss sista minuten får vi upp tempot på allvar och under sista femtedelen av den tid vi har på oss gör vi större delen av en viss uppgift. Hur kommer det sig?

Alexander Rozental är legitimerad psykolog och doktor i psykologi vid Karolinska institutet. Han håller utbildningar för såväl privatpersoner som psykologer om teori och behandling av prokrastinering. Nu kommer han och håller en föreläsning för oss om hur vi kan bli bättre på att inte prokrastinera.

Alexander kommer under föreläsningen ge en vetenskaplig förklaring till varför vi skjuter upp saker och hur vi kan göra för att förändra vårt beteende. Utgångspunkten är forskning inom beteendeekonomi, kognitiv neurovetenskap och inlärningspsykologi.

Du har på föreläsningen också möjlighet att köpa boken ”Dansa på deadline” som riktar sig till dig som har svårt att ta tag i saker, som vill veta varför du prokrastinerar och vill ändra detta mönster eller som vill få någon annan att komma till skott.

Varmt välkomna!

 
2018-09-13 11:30 Clarion Hotell Gillet
 
 
HUMOR OCH TROVÄRDIGHET

HUMOR OCH TROVÄRDIGHET

Charlotte Frycklund | 2018-09-13 11:30

CLARION HOTELL GILLET

 
 
2018-10-26 07:30 Uppsala konsert och kongress
 
 
EFTER VALET

EFTER VALET

Stig-Björn Ljungren | 2018-10-26 07:30

UPPSALA KONSERT OCH KONGRESS

 
 
2018-11-08 11:30 Clarion Hotell Gillet
 
 
BYGGA SOCIAL HYPE

BYGGA SOCIAL HYPE

Johannes Wohlert | 2018-11-08 11:30

CLARION HOTELL GILLET

 
 
2018-11-30 07:30 Uppsala konsert och kongress
 
 
VI ÄR VAD VI KÖPER

VI ÄR VAD VI KÖPER

Katarina Graffman | 2018-11-30 07:30

UPPSALA KONSERT OCH KONGRESS

 
 
2018-12-14 07:30 Uppsala konsert och kongress
 
 
CONTENT MARKETING

CONTENT MARKETING

SEB | 2018-12-14 07:30

UPPSALA KONSERT OCH KONGRESS

 
 
2018-06-08 07:30 Uppsala konsert och kongress
 
 
BLAND ROBOTAR, AI, NASA OCH NASDAQ

BLAND ROBOTAR, AI, NASA OCH NASDAQ

Lena W Jansson | 2018-06-08 07:30

UPPSALA KONSERT OCH KONGRESS

Hur är det att arbeta sida vid sida med en robot? Förändrar artificiell intelligens rollen för en marknadsförare och hur hänger det här ihop med beteendevetenskap, psykologi och teknik?

Lena W Jansson arbetar som Head of communication and talent för det börslistade bolaget Unibap AB. Hon kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att arbeta med global kommunikation och marknadsföring där robotar, artificiell intelligens, rymd, NASA och Nasdaq är en del av vardagen.

Lena har tidigare arbetat vid Uppsala kommun som informationschef och som chef för digital kommunikation. Hon driver även egna bolaget Lena W Jansson AB.

Unibap är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar. Grundarna kombinerar forskning och industriell erfarenhet för att utveckla en AI-hjärna som kan användas för intelligenta automations- och robotiksystem med nyindustrialisering och effektivisering i tillverkarleden, i såväl stora som små företag. Företaget har funnits på Nasdaq First North sedan 27 mars 2017.

(Fotograf Henrik Mill)

 
2018-05-18 07:30 Uppsala konsert och kongress
 
 
IKEA POPPAR UPP I STAN

IKEA POPPAR UPP I STAN

IKEA | 2018-05-18 07:30

UPPSALA KONSERT OCH KONGRESS

IKEAS vision är att vara för de många människorna. Det innebär att också vara där de många människorna befinner sig. När konsumenternas sätt att handla förändrades i snabb takt utmanades IKEA att öppna en köks-popup mitt i centrala Stockholm. Där är tanken att besökaren ska uppleva ett inspirerande showroom och möta köksexpertis som kan hjälpa till att planera och köpa kök.

Hör IKEA i Uppsalas varuhuschef Fabian Haeberlein, och projektledare Freddy Johansson vilka har tagit fram och arbetar med konceptet berätta. Vi får i föreläsningen veta mer om bakgrunden till idén, hur den har tagits emot av både kunder och samhälle, hur konceptet utvecklas, hur det kommer att påverka IKEA i framtiden och mycket mer.

 
2018-05-03 11:30 Clarion Gillet
 
 
SOCIAL VIDEO FRAMGÅNGSRIKT

FRAMGÅNGSRIK
SOCIAL VIDEO

Jonna Ekman | 2018-05-03 11:30

CLARION GILLET

Vi vet att videomarknadsföring blir allt viktigare, framför allt på sociala medier, men att börja jobba med video känns ofta svårt och dyrt. Publicisten KIT har på ort tid blivit branschledande vad gäller social video, både när det gäller redaktionellt och kommersiellt innehåll. Hemligheten bakom denna framgång är varken sättet de distribuerar på eller några enorma budgetar, utan helt enkelt om att använda rätt verktyg för att skapa rätt innehåll.

Under den här lunchföreläsningen djupdyker Jonna Ekman, marknadschef på KIT, i hemligheterna bakom KITs framgångar med video på sociala medier.

Jonna är djupt rotad i berättandet och journalistiken och skrev sina första rader i åländska nöjestidningen XIT. Via reporter-, redaktörs- och projektledarroller på bl a Ålandstidningen, Expressen, TV3 och Aftonbladet har hon fått bekräftat att bra innehåll är bra innehåll, oavsett avsändare.

 
2018-04-20 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
DET EVIGT NYA MEDIELANDSKAPET

DET EVIGT NYA MEDIELANDSKAPET

Kalle Sandhammar | 2018-04-20 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Medielandskapet förändras konstant och snabbt och det blir allt svårare att navigera för både tidningsläsare och marknadsförare. Vad innebär det för journalistiken och hur påverkar det företagare som både vill nå ut i bruset och hitta en bra betald synlighet?

Vi är flera som känner oss lite eller mycket förvirrade i det nya medielandskapet. Därför är vi väldigt glada att kunna välkomna Kalle Sandhammar för att prata om det nya medieklimatet och hur han ser på utvecklingen. Kalle Sandhammar är VD, chefredaktör och ansvarig utgivare på Upsala Nya Tidning samt Enköpings-Posten. Han är en erfaren publicist som innan han kom till Uppsala varit chefredaktör och ansvarig utgivare för Norrländska Socialdemokraten och vice vd i Norrbottens Media, chef för DN.se och redaktionschef på Norrbottens-Kuriren.

Många har under de senaste åren pratat om ”tidningsdöden”, ”clickbaits” och ”fake news”. Vad gör detta för journalistiken? Hur påverkas redaktionerna? Redan nu ser vi spännande utvecklingstrender i till exempel samarbeten mellan olika mediehus, mellan olika dagstidningar och olika typer av mediekanaler. Är det bra att samarbetet ökar eller innebär det också en problematik?

Det nya medieklimatet påverkar också mediehus genom betalt redaktionellt innehåll i form av native och contentannonsering. Hur ser en erfaren publicist på denna utveckling och påverkar det trovärdigheten och värdet av den redaktionella produkten?

Det vi kan vara säkra på är att mediernas förutsättningar bara kommer att fortsätta förändras. Just därför är vi väldigt glada att Kalle Sandhammar har möjligheten att komma och guida oss lite i de trender och fallgropar som finns i dagens medieklimat.

 
2018-03-23 11:30 Clarion Gillet
 
 
PÅVERKA DEN POLITISKA DEBATTEN

PÅVERKA DEN
POLITISKA DEBATTEN

Edvin Alam | 2018-03-23 11:30

CLARION GILLET

 

Obs! Lunch på Gillet!

Påverkansarbete i ett oklart parlamentariskt läge

Mycket pekar på att det parlamentariska läget efter valet kommer vara fortsatt osäkert med en regering som kommer att behöva kompromissa både internt och med partier utanför en regering. Det ger många och goda tillfällen för den som vill påverka politiken och göra sin röst hörd genom opinionsbildning, seminarier och uppvaktningar. Men att bara skapa uppmärksamhet eller initiera möten med politiker räcker inte. För att bli verkligt framgångsrik måste man komma med konkreta och genomförbara reformförslag som har en chans att gå igenom i riksdagen och som regeringen vill genomföra.

New Republic är ett konsultföretag som ger strategisk rådgivning och operativt stöd åt företag och organisationer som vill ha ut mer av sina relationer med omvärlden. Våra uppdrag spänner från att åstadkomma en specifik lagändring eller allmänt större förståelse för en branschs samhällsnytta, till att skapa större synlighet för ett enskilt varumärke eller hjälpa myndigheter att formulera och sprida samhällsinformation.

Föreläsningen kommer att hållas av Edvin Alam, konsult på New Republic. Edvin arbetar framför allt med frågor rörande arbetsmarknad, näringsliv och kompetensförsörjning samt har en bakgrund inom svensk politik. Han kommer prata om hur man som aktör kan påverka såväl den politiska debatten som processen.
 
2018-02-09 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
VARUMÄRKET OCH MEDARBETARNA

VARUMÄRKET
OCH MEDARBETARNA

Kjell Dahlin | 2018-02-09 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Ett varumärke blir aldrig starkare än dess medarbetares handlingar och beteende

Kjell Dahlin är retorikexpert, författare, utbildare och föreläsare. I sin föreläsning beskriver han vilken oerhörd kraft retoriken har när man möter andra människor. På ett intelligent, igenkännande och humorfyllt sätt berättar Kjell hur du lyckas med din kommunikation.

Kjell Dahlin vill belysa retorik från ett nytt perspektiv då många av de gamla tankesätten att använda retoriken ofta är förlegade. Att bli bättre i sina kundmöten, service, storytelling eller i det personliga mötet är något Kjell närmare beskriver i sin föreläsning. Med konkreta och igenkännande exempel visar han hur retoriken kan användas när du bemöter människor, övertygar kunder, stärker företagets varumärke och när du vill ”sticka ut” och bli ihågkommen.

Kjell Dahlin är fil kand. i retorik, utbildare, föreläsare och författare. Han har bland annat skrivit den hyllade boken ”Popretorik – Upplevelsekommunikation som övertygar”, som vann bland annat ett hedersomnämnande i tävlingen ”Årets ledarbok”. Kjell har även lång och bred bakgrund som spänner över områdena försäljning, bemötande, service, HR och marknadsföring, vilket gör att han har många erfarenheter att ösa ur. Han har även under 20 år arbetat med kommunikations-och attitydfrågor inom näringslivet.

Kjells föredrag kan beskrivas som smart, lärorikt och underhållande och innehåller såväl stora perspektiv som konkreta tips på hur du blir bättre i din kommunikation och retorik. Med målet att ge sina åhörare den perfekta mixen av aha-upplevelser och idéinjektioner har han blivit en mycket uppskattad talare över hela Sverige.

 
2018-01-19 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
TÄNK ALWAYS ON!

TÄNK ALWAYS ON!

Flera föreläsare | 2018-01-19 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Vikten av att titta bortom kampanjer - Always on strategi i ett digitalt landskap

Fortfarande är det många företag och organisationer som är fast i ett gammalt tänk där man planerar ett par tillfälliga annonskampanjer per år. En budget sätts och olika mediekanaler väljs. Men frågan är hur det tankesättet passar in i dagens digitala landskap när era kunder är ständigt uppkopplade?

Tänk Always on! Att ha en strategi för hur ert företag/organisation ska kunna vara synligt för potentiella kunder 365 dagar om året är en utmaning men det finns stora möjligheter! Vilken strategi ska jag välja och i vilka kanaler bör jag finnas? Ska jag synas på Snapchat eller ska jag satsa mest på Google annonsering? Vi på Trigger kommer ge dig vår förklaring samt ett par exempel på olika företag i olika branscher. Från sök till programmatic och sociala medier.

Trigger Company är en specialistbyrå som hjälper företag med strategier, hantering och optimering av sociala medier och köpt onlineannonsering. Idag jobbar vi bland annat med kunder som Paradoxplaza, Resia, Ledarnas Fackförbund och 24storage.

Vi som kommer vara med under dagens föreläsning är Erik Otterberg, Malina Koch och Gustaf Wallström.

Erik - tidigare Schibsted och var under 9 års tid ansvarig för deras annonshanteringsteknik samt byggde upp Schibsteds programmatiska affär.

Malina - tidigare Britny Digitalbyrå och Facelift bbt (Tyskland). Har jobbat med sociala medier sedan 2010 som projektledare och kundansvarig. Jobbat med mindre kunder så väl som stora internationella varumärken som Unilever.

Gustaf - tidigare Leeads. Från 2011 varit med och byggt upp ett av Sveriges största nätverk för onlineannonsering med säljuppdrag för bland annat Bonnier, Stampen, Mittmedia, SHL och Svenska Fotbollsförbundet.

 
2017-12-08 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
GDPR ... ÄR DU BEREDD?

GDPR ... ÄR DU BEREDD?

Lotta Wikman Öman | 2017-12-08 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

GDPR/EU:s Dataskyddsförordning närmar sig med stormsteg  - är du och din organisation beredd?

Nu är du (kanske) ute i sista minuten igen… Dataskyddsförordningen (GDPR) träder i kraft den 25 maj 2018 och det är mycket att förbereda. Är du i fas?

Du känner väl till att alla företag, föreningar, stiftelser, kommuner och landsting som behandlar personuppgifter omfattas av den nya lagstiftningen – och med alla menar vi också att alla företag, föreningar etc de facto behandlar personuppgifter – vilket innebär att samtliga dessa måste följa Dataskyddsförordningen. Om så inte sker kan viten upp till 20 miljoner EURO utdömas.

Advokat Lotta Wikman Öman går igenom det du behöver veta om Dataskyddsförordningen och svarar på frågor samt ger råd avseende inventering, analys samt vilka åtgärder som måste vidtas för att kunna efterleva den kommande lagstiftningen.

Lotta Wikman Öman är advokat och partner på Ahlford Advokatbyrå AB. Lotta är specialiserad på immaterialrätt och IT-rätt och föreläser regelbundet om olika aspekter på immateriella rättigheter. Under det senaste halvåret har hon lett en hel del workshops och hållit seminarier om GDPR för företag och kommuner.

 
2017-11-17 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
ORDET ÄR STÖRST!

ORDET ÄR STÖRST!

Björn Ranelid | 2017-11-17 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Lys upp en novembermorgon med Björn Ranelid

Marknadsföreningen i Uppsala välkomnar stolt Björn Ranelid. Den kritikerrosade författaren och efterfrågade estradören kommer och lyser upp denna novembermorgon med sin unika förmåga att inspirera kring språk och kommunikation. Björn har också lovat att ta med några extra handfasta tips från sin stora detaljkunskap om det svenska språket.

Medlemmar går gratis, men även du som inte är medlem i Marknadsföreningen i Uppsala kan gå på eventet. Då kostar det 200 kr och kommer på faktura.

Obligatorisk anmälan för samtliga här på webbplatsen.

Björn Ranelid har talat inför fler människor än någon annan svensk författare genom tiderna – och han gör det alltid helt utan manuskript. För honom är mötet med publiken av yttersta vikt när han talar om språk, ordkonst, etik, filosofi, politik och religion.

Björn är en av Sveriges mest eftertraktade talare och en av våra mest lästa författare. Han har skrivit flera romaner, vunnit Augustpriset och genomfört över 3000 framträdanden i olika medier.

 
2017-11-02 11:30 Clarion Gillet
 
 
GENOMSLAGSKRAFTIG MARKNADSFÖRING MED YOUTUBERS

GENOMSLAGSKRAFTIG MARKNADSFÖRING
MED YOUTUBERS

Nicole Haman | 2017-11-02 11:30

CLARION GILLET

 

United Screens är Nordens största youtubenätverk, och har sedan starten 2013 gjort över 300 framgångsrika influencer marketing-kampanjer med varumärken, byråer och företag. Nicole Haman, som dagligdags leder det globala teamet Creative Sales, kommer under sin föreläsning att dela med sig av insikter, kunskap och exempel på hur företag framgångsrikt kan använda sig av youtubers i sin marknadsföring.

Denna föreläsning bygger vidare på Marknadsföreningens föreläsning från tidigare i år om hur man kan arbeta med influencers. Nicole Haman kommer i sin föreläsning att ge praktiska råd för hur du kan genomföra en genomslagskraftig influencer marketing-kampanj.

 
2017-10-13 07:30 Clarion Gillet - Obs!
 
 
DIGITAL SIGNAGE - DIGITALA SKÄRMAR FÅR UT BUDSKAPET

DIGITAL SIGNAGE - DIGITALA SKÄRMAR
FÅR UT BUDSKAPET

Martin Romanowski | 2017-10-13 07:30

CLARION GILLET - OBS!

En gång i tiden bestod digital information på skärmar av text som sällan förnyades. Idag ger teknikutvecklingen helt nya möjligheter. Gallerian kan lagom till lunchtid visa på utbudet av restauranger med läckra bilder på dagens rätt, kanske med ånga från expressobryggaren som extra draghjälp. Fabriken kan med skärmar i anläggningen säkerställa att medarbetarna får samma information samtidigt. I offentliga miljöer hjälper skärmarna dig att hitta och få information om exempelvis avgångar och förseningar. Digital signage utvecklas fort, och tekniken gör det möjligt att publicera i princip vilken typ av information och innehåll som helst på alla typer av skärmar och mobila enheter som smartphones och läsplattor.

Martin Romanowski är vd på Smartsign, en av världens ledande tillverkare av mjukvara för digital signage med kunder i Norden,  Europa, mellanöstern och Australien.  Han berättar om utvecklingen, vilka trender som nu ses inom dagligvaruhandels- och hotellbranschens användning av tekniken, samt ger exempel på hur internkommunikationen förbättrats genom digital signage.

Martin kommer också att ge sina fem bästa handfasta tips på vad du behöver tänka på för att lyckas med digital signage.

 
2017-09-29 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
NUDGING - FÅ MÅLGRUPPEN ATT VÄLJA RÄTT

NUDGING – FÅ MÅLGRUPPEN
ATT VÄLJA RÄTT

Katarina Paoli | 2017-09-29 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Nudging har under de senaste åren blivit allt mer uppmärksammat som en effektiv metod för att påverka målgrupper att göra särskilda val. Metoden har sin bakgrund i ekonomisk- och beteendevtenskaplig forskning.

En nudge kan beskrivas som en liten vänskaplig knuff i rätt riktning – utan att vara tvingande. Genom att arrangera valsituatio­nen kan man uppmuntra och påminna människor om att göra mer medvetna val och göra det lätt att göra rätt. Hur kan vi med hjälp av nudging skapa förändring såväl hos individen som för företaget och för samhället i stort? Hur får vi fler att välja mer hållbart? Hur arrangerar vi valsituationer så att det blir lätt att göra rätt? Det är frågor som nudging kan svara på, och en av Sveriges främsta föreläsare och experter i ämnet är Katharina Paoli. 
Katharina Paoli är ordförande i A Win Win World och initia­tivtagare till nätverket Nudging Sweden.
Katharina kommer under föreläsningen berätta mer om teori kring begreppet nudging, ge exempel på olika framgångscase, vanliga missuppfattningar kring nudging och hur man kan börja tänka för att applicera nudging på sina målgrupper.
Katharina har en bakgrund som kommunikationsstrateg med fokus på CSR och hållbara städer. Tidigare har hon bland annat arbetat med att Främja svensk miljöteknik och Smart Cities För Svenska Ambassaden I Peking och för klimatvänliga stadsdelen Kvillebäcken i Göteborg. Katharina är medlem i Climate Reality Leadership Corps – Al Gore’s globala nätverk av ledare som tagit sig an klimatfrågan.
 
2017-09-15 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
MERFÖRSÄLJNING MED KUNDBEMÖTANDE

MERFÖRSÄLJNING
MED KUND-
BEMÖTANDE

Peter Paunovic | 2017-09-15 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Alla är vi säljare på något sätt och det är inte minst i ditt kundbemötande som du säljer in dig själv och ditt företag. Hur kan du optimera detta och skapa fler affärer i framtiden? Det och många andra frågor kommer Peter behandla i sin föreläsning den 15 september.

Peter Paunovic har ägnat hela sitt liv åt att arbeta med och föreläsa om kundrelationer. Från sina egna erfarenheter i en av Sveriges tuffaste koncerner, Kinnevik, till de företag som han idag hjälper, bjuder Peter på otroligt motiverande föreläsningar som är till för alla oavsett företag eller organisation. Peters absoluta specialitet är att få alla engagerade. Han tar bort nidbilder kring försäljning och service och ersätter dem med fakta och väldigt användbara verktyg.

Idag är Peter föreläsare, utbildare, författare, mentor och workshop-ledare inom försäljning. Han är ofta tillfrågad som expert inom försäljning och service i olika mediesammanhang. Peter är idag anlitad av i princip alla branscher, med uppdrag av Nordea, Handelsbanken, Sveriges Forskningsinstitut, Tre, Ikano, Make Up Store, Redken, Acne, m.fl.

Vi är väldigt glada att få välkomna en person med så god renommé som Peter Paunovic och hoppas att så många som möjligt har möjlighet att komma och ta del av hans tips och energi.

 
2017-08-31 11:30 Clarion Gillet
 
 
ÅRETS MARKNADSFÖRARE: TRYGGHETSHJÄLTE

ÅRETS MARKNADSFÖRARE: TRYGGHETSHJÄLTE

Ulrika Hedman | 2017-08-31 11:30

CLARION GILLET

När Länsförsäkringar Uppsala fyllde 170 år för ett par år sedan, firades jubileet med att instifta ett pris som går tillbaka bolagets ursprung: Tillsammans gick gårdar på landet ihop och bildade så kallade brandstodsbolag, där den som drabbades fick ekonomiskt stöd för återuppbyggnaden efter branden. Denna tanke om ett bolag som ägs av sina kunder, som verkar det lokala samhället och bidrar till trygghet, tillit och utveckling utgör än idag grunden för Länsförsäkringar.

Syftet med ”Trygghetshjälte” är att lyfta fram och ge stöd till människor och projekt som bidrar till att göra andra människor tryggare. Vem och vad som kan komma ifråga är medvetet brett formulerat, och processen att utse vinnarna är öppen för alla att delta i; Nomineringen är fri, och när finalisterna är utsedda, kan vem som helst rösta.

För marknadsföraren finns mycket att lära: ”Trygghetshjälte” är väl förankrat i bolagets vision, affärsidé och värdegrund. Kommunikationen bygger nästan uteslutande på sociala medier. Utöver Länsförsäkringars egna kanaler, fick exempelvis finalisterna alla en egen film att sprida digitalt i sina nätverk. Filmerna visades över 120 000 gånger på Facebook och Instagram under kampanjperioden och fler än 6.000 röster lades på tävlingens hemsida!

Ulrika Hedman är norrländskan och skidåkaren som flyttade söderut för att jobba med försäkringar. Sedan 2015 är hon vd på Länsförsäkringar Uppsala. Tillsammans med de som kläckte idén och skapade ”Trygghetshjälte” berättar hon historien om ett av de mest framgångsrika koncept baserat på sociala medier som skapats i länet, och delger nyttiga erfarenheter av vad som ger framgång i digitala kampanjer.

 
2017-06-02 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
STÖRRE ENGAGEMANG MED GAMIFICATION

STÖRRE ENGAGEMANG
MED
GAMIFICATION

Susanne Timsjö | 2017-06-02 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Gamification, eller ”Spelifiering” är ett ämne som lockar stort intresse runt om i Sverige. Det vet Susanne Timsjö som sedan år 2013 har åkt runt och föreläst om ämnet. Det kanske kan låta konstigt, men är det inte eftersom en naturlig del av hennes och alla UX-forskares (UX = User Experience Design) liv är att hålla koll på ny teknik och forskning. Detta för att sedan applicera den i sin verksamhet för att skapa ett mervärde för kunderna.

Susanne Timsjö är programchef på det strategiska innovationsprogrammet Processindustriell IT och Automation (PiiA). Hon är expert inom interaktionsdesign och användarcentrerad design främst med inriktning på processautomation. Hon har bland annat jobbat riktat mot process- och läkemedelsindustrin i flera omfattande projekt.

Gamification brukar beskrivas som en process för att använda speltänk och spelattribut för att skapa engagemang. Med det menas inte att förvandla våra produkter och tjänster till spel. Det handlar snarare om att identifiera vad det är som gör att vi förlorar oss helt i ett spel och lägger allt vårt fokus, engagemang på att bli bättre, nå högre nivåer, komma vidare som gör att vi hellre är i en spelvärld än i den verkliga världen. Tänk om vi kunde skapa det engagemanget hos våra kunder, hos våra anställda, det skulle kunna lyfta vilket företag som helst. Detta kommer Susanne att beröra i sin föreläsning och hon kommer även ge relevanta tips som ni kan tänka på i era egna verksamheter.

 
2017-05-19 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
INFLUENCER MARKETING - NÅ UT I SOCIALA MEDIER

INFLUENCER MARKETING

- NÅ UT I SOCIALA MEDIER

Ruby Jankkila | 2017-05-19 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

 

Sociala medier har under de senaste åren blivit en allt viktigare del i företags kommunikation. För att nå ut och få en trovärdighet i sociala kanaler är ett effektivt sätt att samarbeta med influencers som via sina egna sociala kanaler redan har en etablerad relation med ett stort antal personer. Att på olika sätt arbeta tillsammans med dessa påverkare kallas influencer marketing. Att arbeta med influencer marketing är dock inte helt enkelt, det finns en rad saker man strategiskt bör tänka på inför ett eventuellt influencersamarbete som t ex hur man hittar rätt influencer för varumärket för att skapa effekt, hur man tänker långsiktigt när man arbetar med influencers och hur mycket frihet man ska ge influencern.

Ruby Jankkila, expert inom influencer marketing, kommer svara på dessa frågor och berätta mer om vad man ska tänka på vid ett samarbete. Hon kommer att berätta om lyckade och mindre lyckade case , hur man kan lägga en strategi för influencer marketing samt dela med sig av tips och råd inför ett eventuellt influencersamarbete. Ruby är idag talent agent och projektledare på United Influencers, en byrå som enbart arbetar med influencers. Kunder är t ex Stadium, Försäkringskassan, IcelandAir och Pensionsmyndigheten.
 
2017-04-27 11:30 Clarion Gillet
 
 
ANVÄNDA TRENDER FÖR LYCKADE LANSERINGAR

ANVÄNDA TRENDER FÖR LYCKADE LANSERINGAR

Christina Cheng och Johan Åkesson | 2017-04-27 11:30

CLARION GILLET

 

Den digitala utvecklingen och nya konsumtionsmönster förändrar snabbt spelplanen i flera olika branscher. Det blir allt svårare att bedöma behov hos kunder, medarbetare och samarbetspartners. Att förutspå och tolka trender och använda dem till en fördel har blivit en allt viktigare del för att lyckas som bolag idag.

Christina Cheng och Johan Åkesson från Sprillo kommer till Marknadsföreningen och berättar hur de för ledande företag på den svenska marknaden jobbar med trender för att driva affärs-, varumärkes- och sortimentsutveckling samt skapa lyckade lanseringar. Sprillos kundlista inkluderar bland andra ICA, Stadium, Lantmännen, Nobia, Orkla och food tech start-ups.

Listen up!

 

 
2017-03-31 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
TUBECON OCH YOUTUBEFENOMENET

TUBECON OCH YOUTUBEFENOMENET

Johan Lundsten | 2017-03-31 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Youtube är idag den tveklöst populäraste sajten för video och musik. Det börjar redan i förskoleåldern då nästan alla, 98 procent av 4-åringarna enligt Svenskarna och Internet 2016, ser på film och video på internet. I alla åldrar gör hälften det dagligen. Youtube är populärt i alla åldrar och även de äldsta internetanvändarna över 75 år besöker sajten åtminstone någon gång (80 %). Generellt ökar streaming av film kraftigt på marknaden och bland annat 100 % av personerna mellan 11-19 år kollar på Youtubefilm. Därför är det viktigt att ta position på denna växande marknad oavsett bransch.

Johan Lundsten är Global Community Manager för Tubecon International, som tillsammans med stjärnor på sociala medier bygger event runt om i Europa för sina tittare och fans. Eventets första år i Sverige har resulterat i 9 event runt om i landet och 15 000 besökare i den för marknadsförare mystiska gruppen 12-18 år.

Johan kommer under sin föreläsning att berätta hur varumärken och näringslivet interagerar med sociala profiler på Youtube, men även andra plattformar som Snapchat, Instagram, Twitch, med flera. Landskapet förändras varje dag: reklammärkning, MCN & agenturer, innehållsformat, ROI, och så vidare. Hur kan dagens företag dra nytta av förändringen?

 
2017-03-23 12:30 UKK
 
http://www.miudagen.se/
 
MIU-DAGEN 2017

UPPSALAS KOMMUNIKATIONS- OCH MARKNADSFÖRINGSDAG.

Marknadsföreningen | 2017-03-23 12:30

UKK

OBS! Anmälan sker via miudagen.se!

Ett aldrig sinande informationsflöde kräver nya kreativa metoder för att nå fram till en ofta budskapsmätt mottagare.

Ansvarar du för företagets kommunikation? Är du beställare? Eller jobbar du på en byrå eller inhouseavdelning? Välkommen på workshoppar, föreläsningar och diskussionsforum för professionalitet och trygghet i ett föränderligt kommunikationslandskap.

Vi bjuder även på bubbel och tilltugg samt delar ut Guld-M för de bästa kommunikationsinsatserna 2016.

Se hela programmet och boka din biljett på www.miudagen.se

 
2017-03-02 11:30 Clarion Gillet
 
 
HUR SÄLJER MAN CANCERBEHANDLING?

HUR SÄLJER MAN CANCERBEHANDLING?

Håkan Nyström | 2017-03-02 11:30

CLARION GILLET

Sveriges sju landsting med universitetssjukhus har för första gången gjort en gemensam investering i ett nationellt centrum för behandling av cancer. Skandionkliniken är Nordens första kliniska anläggning för så kallad protonterapi.  Istället för traditionell strålbehandling där man använder röntgenstrålning eller elektronstrålning sker behandlingen på Skandionkliniken med protoner. Kliniken invigdes 2015 och har sedan dess löpande tagit emot de patienter som remitterats av landets onkologer.

Håkan Nyström är chefsfysiker och verksamhetschef på Skandionkliniken och har sedan öppningwn ständigt ställts inför en balansgång i klinikens offentliga kommunikation. Hur ska ledningen få ut budskapet och informationen om kliniken, uran att trampa snett? Går det att vara aktiv på sociala medier till exempel? Är det enbart branschpress som gäller eller måste det vara redaktionellt material? När varje felsteg kan väcka starka känslor hos mottagaren behöver strategin vara både tydlig och flexibel.

Håkan kommer i sin föreläsning berätta om Skandionklinikens resa, vilka utmaningar och val de har ställts inför, men även behandla den känsliga offentliga kommunikationen i ett generellt perspektiv.

 
2017-02-10 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
HUR FÖRSTÅR VI FRAMTIDENS MÅLGRUPPER?

HUR FÖRSTÅR VI FRAMTIDENS MÅLGRUPPER?

Fredrik Öhrfelt | 2017-02-10 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

 

Vi står inför en digital revolution som i snabb takt förändrar allt fler branscher och omkullkastar strukturer. Så hur ska man generera insikter kring olika målgrupper på effektivast sätt och hur kommer det se ut framöver?

Att identifiera och segmentera målgrupper är en central del i en marknadsförares vardag. Nyckelinsikter kring hur målgrupper tänker och vad de efterfrågar blir allt viktigare för att skapa konkurrensfördelar och en lönsam affär.

Augur är en Sveriges främsta företag inom målgruppsprofilering. Med kunder som Ericsson, Nespresso och Netflix hjälper Augur sina kunder att bättre förstå sina målgrupper med hjälp av både kvantitativa och kvalitativa metoder. Insikterna skapar underlag för skarp kommunikation, men även utveckling av smarta produkter och tjänster.

Till denna föreläsning kommer en av Augurs partners, Fredrik Öhrfelt. Han arbetar med insikter som underlag för strategi och kommer att berätta mer om hur man kan arbeta med att förstå målgrupper på ett nytänkande och effektivt sätt. Han kommer även prata framtid och hur han ser på kommande utmaningar och möjligheter med den digitala utvecklingen.
 
2017-01-20 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
BÖRJA ÅRET MED LYCKA!

BÖRJA ÅRET
MED LYCKA!

Jacke Sjödin | 2017-01-20 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Jacke Sjödin är en lycklig man. Vad det kan bero på har han noggrant undersökt bland annat med hjälp av vetenskaplig forskning om lycka. Resultatet delar han med sig av i en resa bland dagsaktuella sånger, rimmande och kåsörens lycka över att bli glad av att bli förbannad. Varje åhörare kan räkna med att bli lite lyckligare under devisen: En lycka kommer sällan ensam.

Jacke Sjödin är underhållaren som upphöjt rimmandet till en alldeles egen konstform. Han skriver dagsaktuella sånger i parti och minut, och som moderator brukar han sammanfatta föreläsarnas föredrag på rim. Då rimmar han i realtid med rent häpnadsväckande hastighetet.

Jacke är Ångermanlänning i grunden, bor sedan 26 år tillbaka tillfälligt i Uppsala där han bland annat gjorde 147 föreställningar av showen Fyra Lyckliga Män innan den sagan tog slut när Lasse Eriksson avled på scenen den 11 mars 2011. När Jacke inte kåserar i radio och tidningar, showar i olika konstellationer, är han fullt upptagen med fem barn, en fru, tre katter samt en död framtand.

 
2016-12-19 07:00 Uppsala
 
 
GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR

ÖNSKAR

MARKNADSFÖRENINGEN

Marknadsföreningen | 2016-12-19 07:00

UPPSALA

 
 
2016-12-09 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
USA-VALET - STIG-BJÖRN LJUNGGREN

USA-VALET – UR
ETT MARKNADS-FÖRINGSPERSPEKTIV

Stig-Björn Ljunggren | 2016-12-09 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Årets USA-val var det 58:e i ordningen och går till historien som det mest utmärkande valet på flera plan. Polarisering och splittring karakteriserade valet. Personliga angrepp och påhopp har aldrig varit grövre mellan de båda kandidaterna. Amerikanska väljare är generellt sett missnöjda och många säger att de inte föredrog någon av kandidaterna. Utgången var in i det sista oviss.

Valet är intressant ur ett marknadsföringsperspektiv att analysera. Det finns mycket att ta lärdom av kring politisk marknadsföring och hur man riktar budskap till allmänheten. Vilken taktik använde man, vad skiljde kandidaterna åt och vad fungerade? Hur stor roll spelade sociala medier 2016 och på vilket sätt användes dem? Vilka retoriska knep använde respektive kandidat? Och vad kan vi eventuellt få se mer av i svensk politik?

Uppsalabon Stig-Björn Ljunggren, en av Sveriges främsta debattörer inom politik kommer till Marknadsföreningen för att ge sin syn och analys av USA-valet. Stig-Björn är Fil Dr i statsvetenskap, författare, kolumnist och samhällsebattör välkänd från TV. Han har dessutom bakgrund som PR-konsult och arbetar med politisk kartläggning.

 
2016-11-24 11:30 Clarion Gillet
 
 
OMVÄRLDSBEVAKNING - JOHAN HAMMARLUND

KOLL PÅ ALLT

MED OMVÄRLDS-BEVAKNING?

Johan Hammarlund, M-Brain | 2016-11-24 11:30

CLARION GILLET

 

Det är en stor utmaning att hålla koll på allt som sker i omvärlden, och frågan är om det ens är önskvärt i dagens samhälle med ständigt växande informationsmängder. Samtidigt är att spana och analysera trender och händelser en förutsättning för att effektivt kunna leda, planera och marknadsföra sin verksamhet.
Vad säger andra om ditt företag eller organisation? Vad gör konkurrenterna och kunderna just nu? Vad är det senaste i branschen? Frågorna är lika relevanta idag som igår, men kanske måste de besvaras på nya sätt?

Johan Hammarlund jobbar sedan 15 år tillbaka med strategisk omvärldsbevakning. Idag finns han på det europeiska informationstjänsteföretaget M-Brain som strateg och projektledare och har de senaste åren jobbat i flera olika forsknings- och utvecklingsprojekt. I sin föreläsning ger han oss värdefulla tips, metoder och verktyg för att på ett effektivt sätt kunna strukturera och sålla ut det viktigaste i sin omvärldsbevakning.
 
2016-11-11 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
KRISKOMMUNIKATION - CHARLOTTE WIBÄCK

KRIS-
KOMMUNIKATION

Charlotte Wibäck | 2016-11-11 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Hur får du kommunikationen att fungera på bästa sätt under en kris?  Nu har du möjligheten att lära dig mer om krishantering och planering.

Charlotte Wibäck är VD på Animech Communications, en kommunikationsbyrå specialiserad inom Life Science. Hon har mer än 16 års arbetserfarenhet från Världshälsoorganisationen WHO, UNDP, UNRWA, UNICEF, statliga och privata organisationer.

Efter att ha arbetat i några av de mest utmanande miljöer i världen har Cahrlotte bred erfarenhet av frontlinje-kommunikation inklusive kriskommunikation, krisberedskap, kontinuitetsplanering, strategiutveckling och rådgivning. Hon har lett ett antal kommunikationsavdelningar och projekt och hennes kompetens är internationellt efterfrågad som specialistresurs i FN vid insatser i kris. Charlotte är också en av Jordbruksverkets Kriskommunikatörs specialistresurser samt medlem i Criscom, ett frivilligt rikstäckande förbund inom Svenska Försvarsutbildningsförbundet verksamt inom kommunikation och stöttar det militära och det civila krisberedskapsystemet med olika former av kommunikatörskompetens.

Som kommunikationsspecialist bidrar Charlotte med tung kompetens inom både intern och extern kommunikation. Välkommen till en intressant föreläsning om hur kommunikationen kan fungera om det råder under tuffa påfrestningar eller rådande krissituation.

 
2016-10-21 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
ATT SKRIVA FÖR BÅDE MÄNNISKOR OCH MASKINER, BIRGER & BLOM

SKRIVA FÖR
MÄNNISKOR
& MASKINER

Birger & Blom | 2016-10-21 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Webben är vägen som alla företag vill gå, men det finns många vägskäl. Vilken tonalitet ska vi ha? Hur ska vi få vår målgrupp att lyssna? Hur ska vi få högre sökbarhet så att kunderna hittar oss? Att skriva för webben är att vara kreativ i både hantverket och tekniken.

Föreläsningen tar upp digitala beteenden, hur besökaren uppfattar ditt innehåll och hur du sätter upp en strategi för användarens resa genom din webbplats. Du får insikter i hur ditt redaktionella arbete skapar relevans, genom att sätta upp ramverk för dina idéer och behandla det skriftliga innehållet med SEO.

Moa Blomkvist och Caroline Birgersson driver webbcopybyrån Birger & Blom i Stockholm. I portföljen finns kända varumärken som Libero, AllBright, Stim och Löfbergs. De är också ansvariga för kursen Digital innehållsstrategi på Berghs där de lär kommunikatörer att arbeta mer innehållsstrategiskt på webben.

 
2016-10-04 11:30 Clarion Gillet
 
 
ROBOTREVOLUTIONEN - STEFAN FÖLSTER

ROBOT-
REVOLUTIONEN

Stefan Fölster | 2016-10-04 11:30

CLARION GILLET

Robotrevolutionen – Uppsala i den nya maskinåldern

Robotrevolutionen är här, och den förändrar allt. Robotar, artificiell intelligens och uppkopplade maskiner förenklar våra liv och arbeten, ger oss filmtips, behandlar oss när vi är sjuka och förvaltar våra pensionspengar. Men utvecklingen stannar inte där. I sin framfart krossar också robotrevolutionen hela branscher, utplånar jobb utan att lämna några nya efter sig och ställer frågor om ekonomisk utveckling, välfärd och demokrati på sin spets. Vem blir vinnare och vem blir förlorare i robotarnas tidevarv? Och hur påverkar det Uppsala?

Stefan Fölster är nationalekonom, forskarutbildad vid Oxford, och adjungerad professor vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.

 
2016-09-09 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
PLIKTEN ATT SKÄMTA - MICKE TORNVING

PLIKTEN
ATT
SKÄMTA

Micke Tornving | 2016-09-09 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Mikael Tornving är jämtläningen som blev reservofficer och kom till Uppsala för att plugga personal och arbetsvetenskap. Dessvärre och dessbättre kom han att bli djupt engagerad i Norrlands nation och studentspex där ett naturligt sinne för humor utvecklades till en professionell karriär som underhållare, skådespelare och moderator.

Bland kända karaktärer finns politiker i TV 4:s ”Parlamentet”, den knasige reportern Rolf Nygård i Melodifestivalen och reseledare i ”Playa del Sol”.  Hans erkänt goda förmåga att leverera obehagligt kalla blickar har även kommit till sin rätt i polisserier och i actionfilmer.

Som sann norrlänning går det dock inte att se alltför glättigt på tillvaron; komedi och tragedi hör ihop, komedi ÄR tragedi, menar Tornving. Skrattet ger en möjlighet till insikt om tillvarons paradoxer och motsättningar. Därför fyller humorn en viktig funktion, och det finns rentav en plikt att skämta. Vad som innefattas i denna plikt, och vad det betyder på både individ- och samhällsnivå, kommer Mikael Tornving att utveckla under ett frukostmöte som lovar både skratt och djup.

 
2016-08-19 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
ÅRETS MARKNADSFÖRARE - LA PARRILLA

ÅRETS MARKNADSFÖRARE:
LA PARRILLA

La Parilla | 2016-08-19 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Möt Årets Marknadsförare i Uppsala 2015 – La Parrilla

Välkommen till terminens första föreläsning med Marknadsföreningen! Vi välkomnar marknadsansvarig på La Parrilla, Julia Ehrencrona,  som kommer att bli intervjuad om hur bakgrund, renovering av lokalen, design, målsättning och digitala kanaler gjort denna lyckade resa möjlig.

La Parrilla vann priset med följande motivering: ”Årets marknadsförare har genomfört ett väl genomtänkt kampanjupplägg. Allt från den välgjorda grafiska profilen till strategin och innehållsplaneringen känns ambitiös och mycket proffsigt gjord. Det finns ett tydlig igenkännande i kommunikationen och kommunikationsplanen skapar möjligheter att arbeta effektivt i de sociala kanalerna. Avsändaren visar tydligt att de önskar dialog med sin målgrupp.”

La Parrilla gick från att i juni 2015 endast vara känt för restaurangens arbetsgrupp till att under samma sommar via smart marknadsföring bli något som Uppsalaborna pratade om och var nyfikna på. Genom att låta allmänheten ta del av förändringsarbetet i lokalerna och det nya konceptet i framförallt sociala medier skapade La Parrilla en stor efterfrågan redan innan öppning i september. Sedan öppningen har La Parrilla fortsatt kommunicerat flitigt och smart i såväl sina egna exponeringsytor som i väl valda medier för att bli en självklar mötesplats i Uppsala.

 
2016-06-03 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
INTERKULTURELL KOMMUNIKATION MED KARIN SHARMA

INTERKULTURELL
KOMMUNIKATION

Karin Sharma | 2016-06-03 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Internationella relationer och interkulturell kommunikation - de olika uttryckssätten är kulturernas marknadsföring.

Det svåraste att avgöra innan man förstår vad det kulturella är för något, är att avgöra om beteendet man möter är kulturellt eller inte. Är det en attityd, så som man själv uppfattar den, eller är det ett uttryckssätt med en helt annan tolkning utifrån en annan kulturs referensramar?

Oavsett hur mycket man kan eller inte om andra kulturer är det viktigt att fokusera på behoven bakom uttryckssätten – inte låta sig störas av ”marknadsföring”!

Karin Sharma kallas interkulturell specialist i Sverige då hon har en Master of Science in Organizational Communication with a specialization in Intercultural Communication. Se där en kulturell skillnad mellan Sverige och USA, här ska det vara kort och koncist. Karin har en mångkulturell bakgrund som hon kommer att använda sig av i föreläsningen.

 
2016-05-13 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
IDÉGENERERING MED TOBIAS LUNDQVIST

IDÉGENERERING

Tobias Lundqvist | 2016-05-13 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Tobias Lundqvist är en av Sveriges mest anlitade föreläsare inom digital kommunikation. Han kommer senast från R/GA, utsedd till Digital Agency of the Decade av Adweek. Han har också verkat som digital konsult åt företag såsom Ray-Ban, WWF, Unilever, Adlibris och TV4.

I dagsläget ansvarar Tobias för de digitala heltidsutbildningarna på Berghs School of Communication, samt håller föreläsningar inom digital kommunikation både för reklambyråer och marknadsavdelningar. Genom Berghs har han hjälpt bolag såsom Procter & Gamble och Ericsson i sin digitala marknadsföring, samt drivit egna företag inom e-handel och filmproduktion.

I en inspirerande workshop går Tobias igenom några av de modeller för idégenerering som världens främsta kommunikatörer använder sig av. Med utgångspunkt i prisbelönta kampanjer kommer du få lära dig hur ett team snabbt kan skapa kreativa koncept som kan driva affären och stärka ditt företags varumärke.

 
2016-04-28 17:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
MINGELKVÄLL OCH UTDELNING AV GULD-M:ET 2015!

GULD-M:ET 2015!

| 2016-04-28 17:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Välkommen till en kväll med mat, mingel och utdelningen av 2015 års Guld-M!

Torsdag 28 april är det äntligen dags att kora vinnarna av Guld-M:et 2015, Marknadsföreningens årliga pris till Uppsalas bästa prestationer inom kommunikation och marknadsföring. I år har vi ett eget event för utdelningen av Guld-M och det sker alltså efter Mediedagen.

Eventet tar plats på UKK från kl. 17:30. Vi inleder med bubbel, enklare mat och mingel och kör sen igång första prisutdelning ca 18.15. Mellan varven finns det förstås mer tid att mingla med såväl branschkollegor som finalister och vinnare.

Deltagande är kostnadsfritt för dig som är MiU-medlem, men föranmälan är obligatorisk. För icke-medlemmar är kostnaden 200 kr exklusive moms (faktureras i efterhand).

Deadline för anmälan: måndag 25 april.

I år delar vi ut Guld-M:et i följande nio kategorier:

• Årets Design

• Årets Webb

• Årets Film

• Årets Event

• Årets Sociala media-kampanj

• Årets Cajsa Warg

• Årets Byrå

• Årets Kampanj

• Årets Marknadsförare

Finalisterna är nu klara! Läs mer under fliken "Guld-M".

Varmt välkommen!

Önskar Styrelsen och Programkommittén
Marknadsföreningen i Uppsala

No-show avgift

Marknadsföreningen i Uppsala tillämpar, precis som många andra föreningar, en No Show-avgift vid utebliven närvaro eller avanmälan.

Den gäller vid avbokning senare än 2 arbetsdagar (48 timmar) innan våra evenemangs starttid eller om du inte kommer på event du är bokad på. Denna avgift är hos oss 200 kr ex. moms och gäller för våra samtliga evenemang om inte annat specifikt anges.


Gå till rabatterat pris på Mediedagen!

Under eftermiddagen samma dag och plats går Mediedagen 2016 av stapeln. Ett utmärkt tillfälle att kombinera en dag med intressanta talare med kvällens prisutdelningen av Guld-M. MiU:s medlemmar går till rabatterat pris på Mediedagen. Läs mer och anmäl dig via Mediedagens hemsida: http://mediedagenuppsala.se/


OBS. Anmälan till mediedagen kan endast ske via mediedagens hemsida: http://mediedagenuppsala.se/, och INTE genom anmälan på denna sida.

 
2016-04-21 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
GERILLAMARKNADSFÖRING MED MIA LINDSTAM

GERILLAMARKNADSFÖRING

Mia Lindstam | 2016-04-21 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Gerillamarknadsföring kännetecknas av smarta, kreativa och effektfulla kampanjer som genererar ett bättre resultat än traditionell media.

Låt dig inspireras av Gerillabyråns VD Mia Lindstam som ger dig handfasta tips och beskriver faktorerna bakom en lyckad gerillakampanj. Hon tar även med dig på sin egen tillväxtresa som ung entreprenör och entusiast, med en historia som vittnar om att du med rätt strategi, envishet och mod klarar av det mesta.

Mia har jobbat med företag som Canon Business Center, företagsinkubatorn LEAD och DäckTeam. På sajten ExploreCurate.com publicerar hon artiklar om Gerillamarknadsföring och under hösten utsågs hon till finalist i Universums tävling "Årets marknadsförare 2015".

 
2016-04-08 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
CSR PÅ TVÅ HJUL - GARY FLEMING OCH ALEXANDER AMPRAZIS

CSR PÅ
TVÅ
HJUL

Barncancerfonden | 2016-04-08 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Många företag tar ett större och större ansvar för stora samhällsfrågor genom CSR (Corporate Social Responsibility). Barncancerfonden har sedan 2008 arbetat med olika typer av idrottsevents, främst inom cykling, för att möta företag i sin strävan att göra världen lite bättre.

Under föreläsningen berättar Gary Fleming och Alexander Amprazis från Barncancerfonden om hur de arbetar med bland annat cykelloppet Ride of Hope för att samla in pengar till barncancerforskning. Årligen samlar Barncancerfonden in 25 miljoner kronor genom idrottsevents där både företag och privatpersoner deltar.

Föreläsningen kommer även handla om hur Barncancerfonden arbetat med storytelling och varumärkesbyggandet kring Ride of Hope.

 
2016-03-18 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
TOMMY LUNDBERG - SKULLE DU VILJA JOBBA MED DIG?

SKULLE DU VILJA
JOBBA MED DIG?

Tommy Lundberg | 2016-03-18 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Skulle du vilja jobba med dig?
- Om kommunikation och engagemang i arbetet.

Medarbetarskap är ett ämne som diskuteras allt mer i allt fler organisationer. Men hur tar man det från diskussion till att verkligen jobba med att stärka gruppens gemensamma förmåga? Tommy Lundberg, kommunikationskonsult, föreläsare och författare till flera böcker om ledarskap och kommunikation, har skrivit en lättillgänglig bok som kan hjälpa både individer och företag att utvecklas.

Föreläsningen, med samma namn som boken, är en tankeväckande betraktelse kring vårt engagemang i arbetet och vad som ligger bakom ett positivt, produktivt arbetsklimat. Vad får oss att känna oss engagerade i jobbet? Påverkar din attityd företagets utveckling? Vad är det som skapar sammanhållning i en arbetsgrupp? Vilket ansvar har du som medarbetare för företagets kultur? Det är några av de frågeställningar som Tommy tar upp. Vi får tänka till och fundera över varför vi beter oss som vi gör och hur vi kan förändra oss till det bättre. Eller som Tommy skriver i sin bok med samma namn som föreläsningen: "Om man vill bli bra på att jobba med andra kan man behöva jobba lite med sig själv."

Tommy Lundberg har arbetat hela sitt yrkesliv med kommunikation. Han har en tjugofemårig karriär bakom sig som copywriter, 
kreativ ledare, företagare och vd i reklambranschen.
 Han har arbetat med extern och intern kommunikation för uppdragsgivare som Apple, Audi, Danske Bank, Falu Rödfärg, H&M, IKEA, Länsförsäkringar med flera.

Som författare har Tommy tidigare skrivit "Ledarskap på 
Sandlådenivå", som nominerades till titeln Årets 
Ledarbok 2006, och "Ledarskap på Apstadiet"
, som nominerades till Årets HR-bok 2010, tillsammans med beteendevetaren Ola Berggren. 
Han har också skrivit "Det är inte magi, det är energi", en bok om mänskliga

 möten och upplevelsebaserad kommunikation, tillsammans med sina medarbetare i eventföretaget Brinc Relations.

 
2016-03-03 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
DIGITAL PR MED AXEL BARVAEUS

DIGITAL PR

Axel Barvaeus | 2016-03-03 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Hur har digitaliseringen av kommunikations- och mediabranschen påverkat arbetet med PR, och vad måste man som PR-makare ha koll på idag? Hur jobbar olika typer av byråer för att uppnå förtjänad synlighet, och vem ska kunden egentligen vända sig till med sina digitala utmaningar – reklambyrån, PR-byrån, webbyrån eller någon helt annan? 

Axel Barvaeus kommer från den digitala PR-byrån Wenderfalck, där han arbetar som innehållsrådgivare och strateg för kunder som Telenor, Fastighetsbyrån och Kronfågel. Han är också kursansvarig på Berghs School of Communication och tidigare retorikstudent vid Uppsala universitet.

 
2016-02-12 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
ROYAL STREAMING - MUSIC, COMMUNICATION AND INSPIRATION

MUSIC, COMMUNICATION AND INSPIRATION

Gustav Nordlindh & Jake Benson | 2016-02-12 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Kan man öka försäljning med musik? Hur då i sånt fall? Vad är det som gör att viss musik fungerar bättre än annan och varför är det så?

Musik förstärker upplevelsen av ett varumärke, får människor att tycka om, känna trivsel och agera. Rätt musik ger varumärket den positiva laddning som ökar både försäljning och trivsel. Men vad är rätt musik och hur kommer man fram till det?'

Gustav Nordlindh och Jake Benson från musiktjänstföretaget Royal Streaming arbetar med några av Skandinaviens största varumärken med butiker och verksamheter över hela världen. Under föreläsningen berättar de om hur ”musik i butik” påverkar försäljning och om hur viktig den är i företagens generella marknadsförings- och kommunikationsstrategi.

”Vi vill ta med er från början och berätta om varför vi människor reagerar så olika på musik och varför den har blivit ett måste för både små och stora företag i kommunikationen med kunden”.

 
2016-01-22 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
PATRIK NORDKVIST – MODERN FÖRSÄLJNING

MODERN
FÖRSÄLJNING

Patrik Nordkvist | 2016-01-22 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Förutsättningarna för försäljning och marknadsföring har förändrats radikalt under de senaste åren och utvecklingen kommer fortsätta.

Patrik Nordkvist, VD på företaget Netcompetence berättar hur du kan dra nytta av den pågående förändringen. Han berättar också hur du går tillväga för att öka samarbetet mellan försäljning och marknadsföring som är ett krav för fortsatt framgång. Du får konkreta och praktiska tips för hur du ska lyckas i framtiden.

Patrik har över 20 års erfarenhet som försäljningschef och VD för snabbväxande bolag. I dag arbetar han som VD på Netcompetence och driver dessutom bloggen Försäljningschefen, med 10 000-tals besökare och följare. Där delar han med sig av konkreta råd för hur du skapar ökad försäljning och ökad vinst.

 
2015-12-11 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
DEN PERFEKTA BILDEN, NIKLAS JOHANSSON - CINEMATOGRAPHER

DEN
PERFEKTA

BILDEN.

Niklas Johansson, Cinematographer | 2015-12-11 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Få saker är så enkla och samtidigt så komplexa som att ta en riktigt bra bild. De senaste årens nya sociala kanaler som Instagram och Pinterest, samt den explosionsartade mängden av rörlig media på Internet, ställer allt högre krav på marknadsförare att få fram ett innehåll som berör. Samtidigt har utrustning blivit allt billigare, enklare att använda och samtidigt med en högre kvalitet.

Vi är oerhört stolta över att ha en av Sveriges främsta reklam- och filmfotografer på plats – Niklas Johansson. Han vann senast Roygalans pris "Bästa reklamfilmsfotograf" för Volvos reklamfilm ”Vintersaga”.

Med uppdrag som t ex Zlatan – ”805 names”, IKEA, YSL, Levis och prisbelönta Volvo ”Vintersaga”, är han en etablerad filmfotograf. Under föreläsningen får vi höra Niklas resa från besatt skidfilmare till internationellt eftertraktad fotograf. Niklas kommer även att berätta och dela med sig av erfarenheter från några av sina case och ge tips för hur man ska tänka kring foto och rörlig media, som ökar i allt större takt. Vad krävs och vilka vanliga fel gör man? Kan man filma själv och vad ska man tänka på i så fall?

 
2015-11-20 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
HAPPY SOCKS

LYCKAS M.
DIGITAL
MARKNADSFÖRING

Stefan Fragner, Happy Socks | 2015-11-20 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Lyckas med din digitala marknadsföring – lyssna och lär av Happy Socks

Det svenska modeföretaget Happy Socks startade som ett sidoprojekt av två reklamare året 2008. Deras ambition var att förändra en simpel och bortglömd produkt som strumpor till något glädjefyllt och rolig i god kvalitet. De färgglada och mönstrade strumporna blev snabbt eftertraktade hos modemedvetna storstadsmänniskor.

Tillväxttakten har varit rekordsnabb och idag omsätter Happy Socks cirka 250 mkr. Företaget agerar på en internationell marknad och finns representerade i över 70 länder, där endast några få procent utgör omsättningen i Sverige.

En stor del av framgången har varit marknadsföringen, som främst har skett digitalt. Under de senaste åren deras egen webshop blivit allt viktigare försäljningskanal.

Under föreläsningen kommer vi att få höra mer om Happy Socks resa från hobbyprojekt till ett tillväxtföretag, framgångsfaktorer under resan, den framgångsrika marknadsföringen samt få praktiska tips på hur ni kan göra och inte göra för att lyckas med digital marknadsföring och e-handel.

Föreläsare är Stefan Fragner, ansvarig för digitala marknadsföring på Happy Socks. Han är expert inom ämnet och har bl. a. ett förflutet som marknadschef på Bwin, ett av världens största spelbolag.

OBS! Vänligen notera att föreläsningen är på engelska.

 
2015-11-05 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
SÄLJ I SOCIALA MEDIER

SÄLJ I
SOCIALA MEDIER

Karin Eriksson | 2015-11-05 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Karin Eriksson är expert inom sociala medier på Content Marketing, analys, publicering och konvertering samt kundtjänst via sociala medier. Hon har stor erfarenhet av krishantering, genomförande och strategi och av att bygga långsiktiga, personliga relationer med målgrupper och förståelse för deras behov. Karin har byggt upp och vidareutvecklat närvaron i sociala medier för både Scandic Hotels AB och Svanen, Miljömärkning Sverige AB, i hennes roller som Community Manager och Social Media Manager. För Scandic innebar detta, bland mycket annat, en ökning på 100 % konvertering av hotellnätter via sociala medier 2012-2013.

I föreläsningen "Sälj i sociala medier" kommer hon att ge tips på hur man bör tänka för att sälja i sociala medier samt framtidstrender.

 
2015-10-23 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
ÖPPENHET I SVÅR FRÅGA BYGGER ACCEPTANS

ÖPPENHET I SVÅR
FRÅGA BYGGER
ACCEPTANS

Anna Porelius, SKB | 2015-10-23 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. Deras uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. De tar även hand om radioaktivt avfall från forskning, industri och sjukvård. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.

Ett slutförvar för kortlivat radioaktivt avfall, SFR, finns redan byggt i Forsmark. Där förvaras avfallet från industri, forskning och sjukvård. SKB har även ansökt om att få bygga ett slutförvar för det använda kärnbränslet, det högaktiva avfallet som kommer från kärnkraftverkens reaktorer. Det förvaret föreslås också byggas i Forsmark.

Anna Porelius, kommunikationschef på SKB kommer främst att föreläsa om dialogen och det förtroendeskapande arbetet i Östhammars kommun (Forsmark). SKB har träffat kommuninvånare och berättat om sitt uppdrag och vilka anläggningar de vill bygga, de har lyssnat på människor och deras synpunkter och eventuella rädslor. SKB har idag 79% av befolkningen som är positiva till ett sådant slutförvar. Hur kan det bli så?

 
2015-10-09 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
TA SKIT! OCH GÖR DET TILL GULD - ANNIKA R MALMBERG, FRAMGÅNGSEXPERT

TA SKIT!
OCH GÖR
DET TILL GULD.

Annika R Malmberg | 2015-10-09 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Vad är bra återkoppling? Hur kommer det sig att vi lyssnar på vissa men inte på andra? Hur hanterar vi kritik och klagomål? Och, framförallt, hur hanterar vi våra egna försvarsmekanismer?

Forskningen pekar på att återkoppling är bland det allra viktigaste för individens prestation. Samtidigt är det kanske det svåraste som finns för alla inblandade parter. Återkoppling innehåller inte sällan kritik, och vem tycker det är roligt att vare sig ge eller ta kritik?

Annika R Malmberg är föreläsaren och författaren som anser att få saker kan få en person att växa så snabbt som kritik.

- Människor som kan ta kritik utan att gå i försvar lär sig mer än andra, och de blir också mer respekterade och omtyckta. Lär dig känna igen dina försvarsmekanismer och du har kommit en bra bit, enligt Annika.

På ett fartfyllt och mycket underhållande sätt tydliggör föreläsningen vad återkoppling betyder i praktiken, samt hur den både kan ges och tas emot på rätt sätt.

Annika R Malmberg är en färgstark föreläsare som genom åren inspirerat och tränat tusentals människor – ledningsgrupper, olika sorters team och säljare. Hon är författare till ett två böcker ”Ta skit, och gör det till guld”, samt ”Tändvätska – konsten att brinna utan att brinna upp”.

 
2015-09-24 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
FRIAD ELLER FÄLLD AV REKLAMOMBUDSMANNEN - VAD AVGÖR?

ELISABETH
TROTZIG

- RO.

Elisabeth Trotzig | 2015-09-24 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Friad eller fälld av Reklamombudsmannen  - vad avgör?

Sexistisk, rasistisk eller osann. Får reklam se ut hur som helst? Elisabeth Trotzig, Sveriges Reklamombudsman, reder ut vilka regler som gäller i kommunikationsbranschen.

Mellan 600-1000 fall anmäls varje år till Reklamombudsmannen. Den vanligaste orsaken är att reklamen anses vara könsdiskriminerande. Andra orsaker är att reklam anses vara rasistisk eller vilseledande. Under Trotzigs föreläsning får du ta del av många aktuella exempel på reklam som prövats av Reklamombudsmannen. Både friade och fällda. Du får veta mer om regler för reklametik, vad du som producent, leverantör och köpare av reklam bör tänka på och du år en djupgående inblick i vad dagens konsumenter reagerar sig på.

Elisabeth Trotzig, är Sveriges första Reklamombudsman. Hon har varit i branschen i 20 år, både som marknadschef inom Bonnierkoncernen och som projektledare på reklambyråsidan. Hon var också med och grundade tidningarna Chef och Dagens Medicin. I tio år arbetade hon på IRM (Institutet för Reklam- och Mediestatistik), och hösten 2008 tillträdde hon som Sveriges Reklamombudsman.

 
2015-09-11 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
LOKALT – NATIONELLT, TRENDER INOM SPONSRING MED NIKLAS TURNER OLOVZON

LOKALT – NATIONELLT, TRENDER INOM
SPONSRING

Niklas Turner Olovzon | 2015-09-11 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Några sätter sitt företagsnamn på båtar som seglar i södra halvklotet. Andra sponsrar knattefotboll lokalt. Vad är rätt och vad är fel? Vad är investering och vad är välgörenhet?

Sponsring och event var länge relativt ifrågasatta metoder, något Niklas Turner Olovzon framgångsrikt bidragit till att ändra på som grundare och VD av Passion Lab, och flerfaldig vinnare av Gyllene Hjulet, Sponsringsbranschens stora pris.  Han, om någon, kan reda ut begreppen och förklara kärnan i vad lyckad sponsring handlar om, och visa på aktuella trender inom sponsring. 

- I tider när kommunikationsbranschen allt mer börjat upptäcka värdet av intressebaserad kommunikation ökar intresset för sponsring. Det finns ett antal verkligt intressanta trender just nu.  Men det går inte kopiera saker rakt av, det går inte att inte göra grejer utan tanke, säger Niklas som också lovar att avslöja hemligheten bakom all framgångsrik sponsring.

Niklas Turner Olovzon startade tillsammans med Daniel Hegborn byrån S&B, som 2012 bytte namn till Passion Lab. Bland kunderna finns så skilda varumärken som Carlsberg och Kungliga Operan.
Han sitter i styrelsen för branschorganet Sponsrings & Eventföreningen och anser Gudrun Schyman vara ett kommunikativt geni. Vid de sällsynta tillfällen han inte jobbar ser han gärna på hockey eller skriver på sin första skönlitterära bok.

 
2015-08-21 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
ÅRETS MARKNADSFÖRARE 2014 - HIMLEN ÄR HÄR

ÅRETS MARKNADSFÖRARE
2014
- HIMLEN
ÄR HÄR

Helene Warpe Nymansson | 2015-08-21 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Möt Årets marknadsförare 2014 - Himlen är här.

Under 2014 firade Uppsala ärkestift 850 år med jubileumsutställningen Himlen är här* i Uppsala domkyrka.

Den 18 juni till 16 november visade man upp närmare 60 konstföremål och hantverk som lånats från ett stort antal kyrkor i Uppsala stift, museer och bibliotek, i ett möte med samtida konst. Föremålen färdades till domkyrkan, så som de en gång färdades från de verkstäder där de tillverkades, lokala eller de främsta i Europa, till den kyrka som beställt dem. Även en vandring genom utställningen har inneburit en resa, en slags pilgrimsresa genom stationer på en livsväg – ur ett kristet men också historiskt, allmänmänskligt och existentiellt perspektiv.

Den mycket uppskattade Himlen är här premierades i maj med Marknadsföreningens pris som Årets marknadsförare 2014. Motiveringen löd "Årets marknadsförare lyfter fram Uppsala som historisk stad och kristendomen som en historisk grundsten i det svenska samhället. De har på ett modernt och lockande sätt bidragit till både kunskap och nyfikenhet hos nya och gamla målgrupper."

Helene Warpe Nymansson, utställningsproducent berättar om resan bakom den framgångsrika utställningen - konceptet, jubiléet och kommunikationen.

* Bakom utställningen Himlen är här stod Svenska kyrkans alla tre nivåer i samarbete: nationellt, Uppsala stift och Svenska kyrkan i Uppsala med domkyrkan.

 
2015-06-12 07:30 UKK
 
 
3 - FRÅN ROOKIE TILL MARKNADSLEDARE

3 - FRÅN ROOKIE
TILL
MARKNADSLEDARE

Gina Azaric | 2015-06-12 07:30

UKK

3 - uppstickaren av teleoperatörer är idag en väletablerad aktör och inom vissa segment marknadsledande. För bara några år sen var situationen annorlunda. I en bransch med knivskarp konkurrens har man lyckats ta marknadsandelar och bli en aktör med en tydlig position. En del i framgången är nytänkande kring kommunikation, medieval och paketering av erbjudanden. Gina Azaric, marknadschef på 3, kommer till Marknadsföreningen och delar med sig av sina erfarenheter kring vad som fungerat bra och mindre bra, hur man ska tänka kring dagens medielandskap, hur man får ut mest av sina reklaminvesteringar och hur 3 ser på framtidens utmaningar.

Gina är marknadschef på mobiloperatören 3, ett varumärke som hon har varit med om att bygga upp från starten till att idag vara en av Sveriges största. Hennes tidigare erfarenhet som marknadschef på Arla, lastminute.comoch Amedic har gett henne en god inblick i olika branscher. Framförallt i hur man framgångsrikt driver både operativt och strategiskt marknads-och varumärkesarbete. Detta har resulterat i att hon två år i rad fått utmärkelsen Bästa marknadschef av tidningen Resumé.

 
2015-05-22 07:30 UKK
 
 
MICHAEL GRIMBORG, TV4 – NYA MÖJLIGHETER MED TV

NYA
MÖJLIGHETER
MED TV

Michael Grimborg, TV4 | 2015-05-22 07:30

UKK

Nu Djävlar!  Nya möjligheter med TV!

Utvecklingen går fort.  Google, Facebook, Netflix m fl, som kommer från ett teknikperspektiv fokuserar alltmer på innehåll, möter nu traditionella spelare som Bonnier, Schibstedt osv.

Och alla dissar Linjär TV och dess framtid. Annonsörerna söker nya vägar (Såklart), Mediehusen tvingas ställa om (usch), Gamla affärsmodeller ifrågasätts (usch, jobbigt, obekvämt) .

Frågorna är vart är TV på väg, varför och hur överlever TV4 och de andra aktörerna?

Vad säger Micke Grimborg, som varit ombord sedan 1999, om evolutionen, eller revolutionen, framåt?

Michael Grimborg har just lämnat jobbet som  Försäljningsdirektör inom TV 4 och har varit en viktig del i företagets utveckling i en bransch där förändringar går i rasande tempo. Han, om någon, har örnkoll på den kommersiella utvecklingen inom TV.

 
2015-05-07 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
JACOB ÖSTBERG - SÅ PÅVERKAR MARKNADSFÖRING VÅRA NORMER

SÅ PÅVERKAR MARKNADSFÖRING
VÅRA NORMER

Jacob Östberg, Stockholms universitet | 2015-05-07 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Iphone 6, en glutenfri LCHF-lunch eller en sjysst olja till hipsterskägget? Vad säger egentligen dina val och dina prylar om dig? Enligt Jacob Österberg använder vi dem till att skapa och omskapa vi våra identiteter. Shopping får på så vis en symbolisk och existentiell dimensionen och marknadsföringen blir medlet för att skapa idéer om hur samhället ska se ut och hur vi ska leva våra liv. Men det här är egentligen inget nytt. Tidigare var det kyrkan, skolan, staten och aristokratin som skapade ideal som formade våra drömmar och ambitioner. Men idag är det alltså företagen. Frågan är om företagen tar de sitt ansvar? Och granskas och kontrolleras de därefter?

Jacob Östberg är Sveriges första professor inom PR och reklam. Han tillträdde professuren i mars 2013 vid Stockholms universitet och är för närvarande chef för marknadsföringssektionen vid Stockholms universitet.Hans specialområde är konsumtionens och marknadssymbolers roll i det kulturella landskapet.

 
2015-04-10 07:30 UKK
 
 
JENNY GYLLENSTEN, IKEA – ATT VARA EN ATTRAKTIV ARBETSPLATS

ATT VARA EN
ATTRAKTIV
ARBETSPLATS

Jenny Gyllensten, IKEA | 2015-04-10 07:30

UKK

IKEA utses år efter år i olika undersökningar till en av de mest attraktiva arbetsplatserna i Sverige, av både studenter, anställda och andra. Men vad är det som får IKEA att vara en så spännande och eftertraktad arbetsgivare? Kom och hör Jenny Gyllensten, HR-chef för IKEA Uppsala, berätta mer om just detta.

- "Vi tror på människor! Det krävs en dröm för att skapa en framgångsrik affärsidé. Det krävs människor för att förverkliga drömmar. Vi söker våra medarbetare bland de många människorna. Vi väljer dem som förstår våra kunders förväntningar. Människor som delar våra värderingar – inte bara i teorin utan också själva är beredda att förverkliga våra idéer i vardagen. Att jobba med oss är som att jobba med sina vänner. Vår kultur bygger på gemenskap, entusiasm och glädje. Vad är vår hemlighet och hur gör vi för att attrahera och behålla våra medarbetare?"

IKEA Uppsala är ett av 19 varuhus i Sverige. Snart 20, när Umeå slår upp portarna. IKEA Uppsala har idag ca 330 medarbetare och ni hittar dem i ”den blå boxen” ute i Boländerna.

 
2015-03-20 07:30 UKK
 
 
JAN GULLIKSEN, KTH - HUR DIGITALA KAN VI BLI?

HUR DIGITALA
KAN VI BLI?

Jan Gulliksen, KTH | 2015-03-20 07:30

UKK

Digitaliseringen av vårt samhälle är förmodligen den mest samhällsomvälvande process vi sett sedan industrialiseringen. Den påverkar allt; arbetsliv, privatliv, utbildning och samhället i stort. Nya arbetstillfällen skapas, andra försvinner till följd av automatisering och innovation, vårt behov av kunskap och lärande genom hela livet ökar.

Hur förbereder vi oss på denna förändring, och hur utnyttjar vi digitaliseringens möjligheter fullt ut? Vilka insatser behövs av näringslivet, staten, utbildningsväsendet och av individen själv för att hänga med, och kanske tom leda utvecklingen?

Jan Gulliksen, uppsalabo och kanske mer känd mer känd som ”Gulan", är professor i Människa-datorinteraktion vid KTH, samt gästprofessor vid Uppsala universitet. ”Gulan” är också ordförande för regeringens Digitaliseringskommission, som skall lämna sitt slutbetänkande under 2015, och vars credo är att Sverige skall vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Dessutom är han utsedd till ”Digital Champion of Sweden”, ett uppdrag kopplat till EU-kommissionen med målet att öka den digitala kompetensen och att så många som möjligt skall komma on-line.

 
2015-02-26 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
FREDRIK KULLBERG, APOTEK HJÄRTAT – VARUMÄRKESRESAN

APOTEK
HJÄRTAT

Fredrik Kullberg | 2015-02-26 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Marknadsföreningen i Uppsala dig till föreläsningen "Varumärkesresan" med Fredrik Kullberg, marknadschef och ansvarig för Apotek Hjärtats varumärke och marknadskommunikation.

Att börja på nytt, på ett vitt papper, ger möjliget att göra mycket mer rätt. I en bransch som gick från monopol till fri konkurrens var nyckeln att bygga ett varumärke inifrån och ut, där det starkaste varumärkesbyggandet började i medarbetarnas engagemang och i deras personliga möten med kunden. Att det därtill i en omvärld är allt svårare att nå sin målgrupp, gör att organisation, mod och samarbete blir allt viktigare för att bygga varumärkeskännedom. Det här föredraget redovisar delar av Apotek Hjärtats resa från ett helt nytt företag till ett av de starkaste varumärkena i svensk handel, med några konkreta exempel på hur en marknadsavdelning kan bredda sin roll och arbetssätt.

Under 2013 blev Fredrik Kullberg utsedd till Sveriges bästa marknadschef av tidningen Resumé.

 
2015-02-06 07:30 UKK
 
 
MAGNUS SÖDERLUND - KUNDMÖTET, SÅ BLIR KUNDEN NÖJD

KUNDMÖTET

– SÅ BLIR

KUNDEN NÖJD

Magnus Söderlund | 2015-02-06 07:30

UKK

Magnus Söderlund är professor och chef för Center for Consumer Marketing vid Handelshögskolan i Stockholm.

Kundmötet, i form av medarbetarens möte ansikte mot ansikte med kunden, i det verkliga livet, är en synnerligen potent källa till påverkan. Och det går att göra en lång lista med specifika beteenden och egenskaper hos medarbetaren som har en dokumenterad påverkan på kunden – både när det gäller kundens sammanfattande omdöme om ett företag, t ex i form av kundens nöjdhet, och kundens köpbeteende. Det här föredraget redovisar ett urval av ett antal sidor hos medarbetaren som har visat sig bidra till att kundnöjdheten påverkas.

Under senare tid har Magnus forskat just om kundmöten och hans bok Kundmötet har utsetts till Årets Marknadsföringsbok.

 
2015-01-16 07:30 UKK
 
 
SERHAT FERAT, DESIGN DIRECTOR - STARTING WITH WHY

STARTING
WITH WHY

- Serhat Ferat, Studio Dare | 2015-01-16 07:30

UKK

Serhat Ferat är flerfaldig och internationellt prisbelönt Design Director på Studio Dare, med lång erfarenhet från bl.a. Australien, Norge och Sverige.

Han har en kandidatexamen i Communication Design (med Honours) från Swinburne Univeristy of Technology samt ett Advanced Diploma i Visual Communication från Billy Blue College of Design i Sydney.

Serhat har erfarenhet från flera stora varumärkesarbeten och med ett skarpt öga för detaljer och utförande har han tidigare byggt varumärken för Neumeister i Sverige och Norge samt Frost* Design och Landor i Australien. Han har bl a arbetat med varumärken som Berns, Karl Lagerfeld by Orrefors, Spendrups, Pembroke, Qantas Airlines, Svenska Insitutet och Elgiganten. Idag är han även styrelsemedlem i branschorganisation Sveriges Designer.

Föreläsningen behandlat hur vi kan se, förhålla oss till och sedan bryta statiska trender - vilka faktorer som påverkar beslut och en studie över aktörer som på ett lyckat sätt har lyckats bryta trender. Föreläsaren kallar föredraget ’starting with why’ då det egentligen är den mest underskattade men också viktigaste faktorn alla människor/företag/organisationer bör förhålla sig till för att nå en träffsäker och lyckad kommunikation med omvärlden.

www.studiodare.se / www.linkedin.com/serhat-ferat

 
2014-12-05 07:15 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
VAD ÄR RETORIK, EGENTLIGEN?

VAD ÄR RETORIK, EGENTLIGEN?

Ida Hanson | 2014-12-05 07:15

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Välkommen på Marknadsföreningens sista föreläsning för terminen. Fredag 5 december bjuder vi in till en avslutande julfrukost och föreläsning med Ida Hanson, retorikexpert. Under morgonen kommer vi också att presentera programmet för våren 2015.

Vänligen notera att mötet är tidigarelagt till kl. 07:15.

Om föreläsningen

Vad är retorik, egentligen? Handlar det bara om att kunna tala väl? Javisst, ibland, men retorik är mycket mer än så!

Det är ju inte när du reser dig upp och börjar orda som du börjar kommunicera - det gör du redan när du gör entré i hallen. Du kommunicerar med dina kläder, din utstrålning, ditt handslag, din ögonkontakt, ditt sätt att lyssna...

Ibland är det också viktigare att vara beredd än att vara förberedd. För att kunna fånga upp det som händer i stunden. Konsten att kunna improvisera och samla upp det nyss sagda är ett mål i sig inom retoriken, som kallas Kairos. Dit når man genom att lyssna mer än man talar.

Retorik är själva grunden för våra moderna teorier om kommunikation och ett mycket potent universalmedel för framgångsrika relationer med andra individer, grupper eller kulturer. I de flesta länder i världen behöver man bli vän med den man vill göra affärer med. (Även i Sverige är det så, men vi låtsas inte om det.) Alla relationer börjar nämligen med tillit. Som ett första steg. Väcker du inte tillit spelar det ingen roll hur väl du talar. Utan tillit kan du inte övertyga. Eller sälja. Eller nå framgång i en förhandling. Eller vinna ett val. Låt därför inte slumpen avgöra hur bra du lyckas! Lär dig retorik och konsten att skapar tillit.

Ida Hanson är certifierad internationell coach, konsult och utbildare med lång erfarenhet av praktiska och akademiska utbildningar inom retorik, pedagogik och ledarskap. Hon är verksam i Sverige och Latinamerika med utbildningar i retorik, ledarskap och interkulturell kommunikation. Tidigare har hon varit rådgivare i frågor rörande yttrandefrihet och programpolitik på SVT. Ida har också varit kapten för svenska simlandslaget, olympisk finalist med mental träning som specialitet.

 
2014-11-21 07:30 Uppsala Konsert & Kongress
 
 
PLATSKOMMUNIKATION MED JERNHUSEN

PLATSKOMMUNIKATION - VARUMÄRKESBYGGANDE I PUBLIK MILJÖ

Jernhusen | 2014-11-21 07:30

UPPSALA KONSERT & KONGRESS

Platskommunikation - hur man arbetar varumärkesbyggande och skapar effektiv kommunikation i en publik miljö.

Stockholms Centralstation har genomgått stora moderniseringar de senaste åren. Med 250 000 resenärer som passerar genom stationen dagligen ställer det höga krav på genomtänkta lösningar för att minimera påverkan på resenärer och besökare. Med hjälp av ett enkelt och samtidigt annorlunda grepp har man lyckats skapa förståelse och till och med gillande under ombyggnationen. Ett personligt tilltal och avväpnande tonalitet kombinerat med modernt grafiskt manér har det blivit en succé.

Jernhusen är på plats för att berätta om resan, hur konceptet togs fram, tankegångar, resonemang och även hur man arbetat vidare med konceptet både på Stockholms Centralstationen men också i andra projekt och på andra stationer.

Föreläsare är Kristina Holmqvist, marknadsansvarig Stationer på Jernhusen tillsammans med Petter Ödeen, CD på Garbergs.

 
2014-11-05 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
MOTIGA MOTGÅNGAR TILL MAGISK FRAMGÅNG

MOTIGA MOTGÅNGAR TILL
MAGISK FRAMGÅNG

Johan Ståhl | 2014-11-05 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Motiga motgångar till magisk framgång är en föreläsning/workshop där Johan Ståhl delar med sig av sin resa. Från första trolleritricket till shower i Las Vegas. Han berättar om sin karriärkris då han insåg att han hatade det han själv gjorde på scen och hur den insikten blev vändpunkten till att återigen bli stolt över sig själv och vinna priser i bl.a. Peking, London, Venedig och Las Vegas. Åhörarna får prova ett antal fokus- och kreativitetsövningar samt testa på hur det är att öva och skapa magi. Utöver detta väver Johan dessutom in trolleri mellan berättelser och övningar.

 
2014-10-24 07:30 UKK
 
 
5-12 LÄRDOMAR FRÅN DE 5 FÖRSTA ÅREN MED URBANEARS

5-12 LÄRDOMAR FRÅN DE 5 FÖRSTA ÅREN MED URBANEARS

Niklas Bergh, Creative Director Urbanears | 2014-10-24 07:30

UKK

”2006 råkade jag cykla förbi en kompis med en idé. Den såg vansinnig ut på pappret och verkligheten har bekräftat det såhär åtta år senare. Det blev ett hörlursföretag som idag har nått ut till hela världen med sina varumärken”.


Så berättar Niklas Bergh, Creative Director på Urbanears, om hur företaget startade. På hans föreläsning får du höra mer om företagets resa och vilka läxor Niklas har lärt sig längst vägen. Det blir praktiska knep och rövarhistorier. Han lovar också att introducera dig till en skala man kan placera människor på och lära dig mer om vikten av avokado i kommunikation. Allt lättsamt förpackat i färgglada bilder och rikligt med sidospår. Och givetvis baserat på en verklig historia. Välkommen!

 
2014-10-10 07:30 UKK
 
 
EFTER VALET - (S)E (D)ÖDEN I VITÖGAT!

EFTER VALET - (S)E (D)ÖDEN I VITÖGAT!

Stig-Björn Ljunggren | 2014-10-10 07:30

UKK

Efter valet - (s)e (D)öden i vitögat!

Att det politiska landskapet i Sverige har förändrats är ett faktum. För det parti som gick framåt har pestflagga hissats och beröringsskräcken är utbredd bland övriga partier. Samtidigt kräver hållbara regeringsbildningar stabila förhållanden i riksdagen, så frågan är vad som händer. Kortsiktigt och långsiktigt.

Stig-Björn Ljunggren är statsvetare, samhällsdebattör, författare och proffstyckare. Socialdemokrat från födsel och övertygelse, hänger han gärna med moderater - motstånd och debatt  utvecklar - och är heller inte känd för att okritiskt acceptera någon partidoktrin.

När han inte skriver böcker eller gör omvärldsanalyser låter han gärna en bredare publik ta del av sin klokhet. Hans uppkäftighet och goda penna har gjort honom till uppskattad kolumnist i ett antal tidningar och även fört honom till TV-studion i femmans "Boston Tea Party".

 
2014-09-25 11:30 Clarion Hotell Gillet
 
 
CONTENT MARKETING - HUR FUNKAR DET?

CONTENT MARKETING

- HUR FUNKAR DET?

Anders Ribba | 2014-09-25 11:30

CLARION HOTELL GILLET

Content Marketing - hur funkar det?

Om man en gång för alla vill få full koll på vad content marketing verkligen är. Och om man funderar på vad som egentligen är nytt med det som alla företag ibland sägs jobba med. Då ska man ju fråga den som kanske kan mest i Sverige på området. Just det får vi chansen att göra på Marknadsföreningens lunchföreläsning 25 september när Anders Ribba kommer och reder ut begreppen och samtidigt har med sig gäng handfasta tips på hur man kan arbeta med content marketing på ett framgångsrikt sätt.

Anders Ribba har i nära 20 år arbetat med content marketing, som nordenansvarig för den brittiska contentbyrån TPD samt i flera egna företag. Han har också grundat den svenska branschorganisationen Swedish Content Agencies och varit ordförande för den.

Idag är han vd för Spoon, Nordens största content agency, som 2013 utnämdes till Årets byrå i Regis årliga bransch- och kvalitetsstudie. Som en av grundarna till Spoon har Anders sedan 1998 lett bolaget från 4 anställda till en koncern med över 150 anställda med kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo och Helsingfors. Bolaget omsätter över en kvarts miljard och arbetar som content agency åt företag som Volvo, Clas Ohlson, Hemköp, Sandvik, PostNord, SEB, Företagarna med flera.

 
2014-09-11 11:30 EXOR IT-BYRÅ, Bangårdsgatan 7
 
 
BANBRYTANDE DESIGN FRÅN OVÄNTAT HÅLL - MICROSOFT

BANBRYTANDE

DESIGN FRÅN

OVÄNTAT HÅLL

Danwei Tran Luciani från Microsoft | 2014-09-11 11:30

EXOR IT-BYRÅ, BANGÅRDSGATAN 7

Danwei Tran Luciani jobbar som Technical Evangelist på Microsoft och berättar om resan som påbörjades för fyra år sedan till deras nya formspråk ”modern design", även kallad ”flat design”. Den nya Looken som genomsyrar alla deras produkter, tjänster, och marknadsföring är kontentfokuserad och baserar sig på väl erkända principer för typografi och grafik. Främst ser man Microsofts nya design i operativsystemen Windows samt Windows Phone och upplevs som stilrent och minimalistiskt. När ”flat design” lanserades så överraskades en hel yrkeskår då det varken var Apple eller Android som tog klivet till dagens maximalt avskalade gränssnitt och många andra större aktörer med dom gav först nyligen sitt svar till ett gränssnitt utan fysiska detaljer så som skuggor och djup. Danwei berättar om grundreglerna som ”flat design” bygger på och hon berättar även vad det innebär att förändra en design som används av miljarders människor.

Obs! Föreläsningen är hos MiUs partner Exor IT-byrå på Bangårdsgatan 7. Till lunch erbjuds lunchsmörgås och måltidsdryck. För specialkost så som laktos- eller glutenfri kost, e-mejla info@exor.se med dina önskemål.

 
2014-09-05 07:30 UKK
 
 
I HUVUDET PÅ HANNA STJÄRNE, PUBLISHER UNT

I HUVUDET PÅ HANNA STJÄRNE

Hanna Stjärne | 2014-09-05 07:30

UKK

I Huvudet på Hanna Stjärne, Publisher UNT

Första veckan på jobbet som ”publisher”, chefredaktör och vd, fick Hanna Stjärne ett mejl om lussefika. Marknadsavdelningen skulle ha fika på ett plan, redaktionen på ett annat – det skulle ske på exakt samma tid.  Händelsen utgör en illustration av utmaningen att kombinera rollen som publicist med ansvaret att leda ett lönsamt företag i ett sammanhang där det av tradition funnits vattentäta skott mellan redaktion och marknadsavdelning.

Vissa skulle säkert påstå att det krävs ett mått av fullständig oräddhet och mycket god självkänsla för att våga tacka ja till uppdraget.  UNT har under de senaste åren genomgått en kraftig förändring från morgontidning mot ett heltäckande mediehus där tidningen kompletterats med TV, radio, gratistidningar och digitala medier. Hur hanteras den nödvändiga gränslinjen mellan journalistik och marknad i ett sammanhang där den snabba utvecklingen inom mediebranschen ställer nya krav? Hur når man som företag ut i ett medielandskap som förändras så snabbt? Vart är medierna på väg, både i Uppsala och nationellt?

Innan Hanna Stjärne blev ansvarig utgivare och vd på UNT arbetade hon på Sveriges Radio; bland annat som politisk reporter på Ekot, utrikeskorrespondent, P1-chef, biträdande programdirektör med ansvar för hälften av SR:s redaktioner och programdirektör med ansvar för alla SR:s kanaler. UNT utsågs i höstas till Sveriges bästa medieföretag (Årets Dagstidning) i konkurrens med Dagens Nyheter och Aftonbladet och vann Stora Journalistpriset för sin kulturjournalistik.

 
2014-08-22 07:30 UKK
 
 
MÖT JONAS CURLING

MÖT JONAS CURLING

Jonas Curling, Welcome Uppsala | 2014-08-22 07:30

UKK

När Jonas Curling i unga år spelade i band upptäckte han en organisatorisk och affärsmässig talang som förde honom in i musikindustrin. Efter många år på skivbolag i Stockholm, med marknadsföring av svenska och internationella artister, återvände han till Uppsala. Först till Katalin för att sedan starta Welcome Uppsala, konsert- och evenemangsbolaget som blev årets marknadsförare i Uppsala 2013.

Tillfrågad om hur man lyckas få artister som Timbuktu och Veronica Maggio att komma till Uppsala, avslöjar Jonas att en av hemligheterna är att bygga ett solitt varumärke som arrangör genom att inte komma med idiotiska förslag. Vad som konkret menas med detta kommer Jonas att förklara då han berättar om vad som får Håkan Hellström, som slog publikrekord på Ullevi med 70 000 personer i publiken, att spela inför 1 500 i Svandammshallarna i Uppsala.

Jonas kommer även att berätta om hur Welcome Uppsala arbetar med marknadsföring, vikten av en balanserad mediemix, medvetet PR-arbete och sociala medier (Welcome Uppsala har över 6 000 gilla-markeringar på facebook), och ge sin personliga syn på Uppsalas musik- och kulturliv samt vad som krävs för att få Iron Maiden att uppträda i vår stad.

Welcome Uppsala startades 2012 av Jonas Curling och Staffan Littmarck. Med erfarenheter från Universal Music och Stockholm Records respektive Gröna Lund, Globen och Södra Teatern, sammanfördes de av ett passionerat intresse för musik och bra evenemang. I samma stund som de även upptäckte en gemensam kärlek till Uppsala, började Welcome Uppsala att ta form.

Sedan starten har tiotusentals biljetter sålts till konserter med så skilda artister och kulturpersonligheter som Kent, Laleh, Def Leppard, Bryan Ferry, Ulf Lundell, Patti Smith, Veronica Maggio, The Hives, Mando Diao, First Aid Kit , Kris Kristofferson, Poeten Bruno K. Öijer och alternative country-drottningen Lucinda Williams.

 

 
2014-06-13 09:00 Marknadsföreningen i Uppsala
 
 
TACK FÖR DEN HÄR VÅREN!

| 2014-06-13 09:00

MARKNADSFÖRENINGEN I UPPSALA

 
 
2014-06-13 07:30 UKK
 
 
RIKARD LUNDBORG, MACKMYRA

KOMMUNICERA

EFFEKTIVT MED

SMÅ MEDEL

Rikard Lundborg | 2014-06-13 07:30

UKK

Tillsammans med sju vänner grundade Rikard Sveriges första whiskydestilleri: Mackmyra. Utmaningarna de stod inför var stora. De hade ingen erfarenhet av whiskyvärlden, ingen marknad och framför allt: den produkt de skulle skapa behöver normalt tio år från produktion till försäljning. Men de viktigaste pusselbitarna fanns där: en brinnande övertygelse om att lyckas, en klar vision och uthållighet. Som grundare, marknadschef och vice VD var Rikard Lundborg med när Mackmyra gick från hobbyprojekt till ett omskrivet företag, med fjorton år av oavbruten tillväxt. På resan har Mackmyra uppnått kändisskap i Sverige, internationell kultstatus och premierats med ett antal priser och utmärkelser, både för whiskyn och för företagandet.

Mod, kreativitet och innovation var ledorden när Rikard Lundborg byggde upp varumärket, marknadsföringen och försäljningen. Mackmyra ville inte kopiera de gamla skotska traditionerna. Istället byggde de en egen, svensk identitet. Dessutom bjöd man in de blivande kunderna att aktivt medverka i kärnverksamheten: produktutveckling, marknadsföring och expansionsplaner. Detta ledde bland annat till kaos framför Systembolaget vid flera tillfällen. Och flera tusen stolta fatägare har i dagsläget valt att göra sin egen whiskyresa som fatägare hos Mackmyra.

– Det vi har gjort med Mackmyra och vår svenska whisky ska egentligen vara omöjligt. Men med rätt inställning kan man nå dit man verkligen vill. Våra viktigaste lärdomar från den här resan är branschöverskridande och användbara för alla företag.

 
2014-05-23 07:30 UKK
 
 
STEFAN MOLANDER, REFERENSMARKNADSFÖRING - ANVÄND DITT NÄTVERK

REFERENSMARKNADSFÖRING – ANVÄND DITT NÄTVERK!


Stefan Molander | 2014-05-23 07:30

UKK

Det kanske mest effektiva sättet att få nya kunder är att genom ditt befintliga nätverk: Undersökningar pekar på att nära 60 % av alla småföretagare köpbeslut baseras på vad någon annan berättat om företaget eller personen. Många förstår också värdet av referenser och
rekommendationer, men få försöker ha kontroll över sitt referensflöde. Vad kan Du då göra för att öka andelen referenser till dig? Vad kan du göra för att förbättra ditt rykte om dig själv och ditt företag, så att någon annan berättar det för andra? Förenklat handlar det om att skapa ett systematiskt arbetssätt via rekommendationer som kommer att ge dig fler referenser med bättre kvalitet.

Stefan Molander från Referral Institute menar att alltför många lägger mycket tid på sitt nätverk, utan att få ut mycket konkret nytta. Därför gäller det att lära sig att använda konkreta och beprövade strategier, verktyg och tekniker för referensmarknadsföring.

-                               Hur du skapar ett budskap som når fram till de som Du vill skall köpa från dig
-                               Hur du hittar ”rätt” människor att nätverka med
-                               Hur du motiverar de att ge dig referenser
-                               De fem nödvändiga stegen i att få affärer på rekommendation
-                               Hur du alltid kan få ringa varma, trevliga och lönsamma kundsamtal

Stefan Molander är en engagerad föredragshållare och inspiratör. Med sin bakgrund från ledande befattningar inom telecom- och managementkonsultföretag, nationellt och internationellt, har Stefan hjälpt över 500 entreprenörer att skapa fler och bättre affärer på rekommendationer.

 
2014-05-08 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
JURIDIKEN I SOCIALA MEDIER – VAD GÄLLER EGENTLIGEN?

JURIDIKEN I SOCIALA MEDIER

– VAD GÄLLER EGENTLIGEN?

Fredrika Skoog och Linn Hökmark | 2014-05-08 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Advokaterna berättar om juridiken kring marknadsföring och konsekvenserna av företagens och personalens agerande på nätet.

De kommer bland annat att ta upp följande:

- Är en tävling för konsumenter i sociala medier att se som ett lotteri? Vad gäller i så fall?

- Smygreklam  - vad gäller när t ex bloggare tar emot betalning eller produkter för att omnämna vissa produkter?

- Företagets plattformar i sociala medier - Vilket ansvar har företaget för att kontrollera vad som sägs av utomstående i kommentarer och inlägg?

- Får personalen säga vad som helst på nätet?

- Bör man ha en företagspolicy om användningen av sociala medier?

 
2014-04-11 07:30 UKK
 
 
SIGGE BIRKENFALK, VARFÖR HÖR INTE FOLK VAD MAN SÄGER - OCH VAD KAN MAN GÖRA ÅT DET?

VARFÖR HÖR

INTE FOLK

VAD MAN SÄGER

Sigge Birkenfalk | 2014-04-11 07:30

UKK

Välkommen till en föreläsning om hur den kommunicerande människan (faktiskt) fungerar, och vilka konsekvenser det borde innebära för marknadsförare, men också säljare, informatörer, chefer, makar, kamrater, konsulenter och andra dödliga.

Under föreläsningen kommer Sigge bland annat att ta upp:

 • Hur fungerar den kommunicerande människan - grundantaganden kontra verklighet
 • Vad är det som avgör om någon hör eller ser vad vi säger eller skriver?
 • Myter om målgrupper
 • Myten om budskapsförmedling
 • Myten om brus
 • Den enkla men tydligen svåra konsten att ställa frågor för att förstå såväl sin marknad, sin kund, ja kort sagt, den andre.
 • Tips och användbara verktyg för att förbättra den egna kommunikation, och därmed relationer.

Sigge Birkenfalk är doktorand vid Hanken, Svenska Handelshögskolan i Helsingfors, och har i 15 år drivit Communicans AB och är managementkonsult och -pedagog kring kommunikation, påverkan och lärande. 

Utöver många förläsningsuppdrag kring “Varför hör inte folk vad man säger?” undervisar han och handleder i Kommunikation och påverkan, marknadskommunikation, information, kvalitativ metodik samt kommunikativt ledarskap, bland annat vid Berghs School of Communication sedan snart 20 år. En naturlig konsekvens av det kommunikativa förhållnings- och tillvägagångssättet hos Communicans AB blir att genomföra kvalitativa studier i syfte att förstå marknaders, medlemmars, kunders, medborgares och medarbetares kommunikativa villkor.

 
2014-04-08 17:30 UNT
 
 
KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

KALLELSE
TILL ÅRSMÖTE

| 2014-04-08 17:30

UNT

Årsmötet bjuder som alltid på en genomgång av vad som hänt under året som gått (verksamhetsåret 2013) samt planer och val inför det nya året (verksamhetsåret 2014).

Vi bjuder på enklare förtäring: smörgås och dryck.

Sista anmälningsdag 3/4.

Handlingar inför årsmötet (årsredovisning, verksamhetsberättelse, valberedningens förslag) skickas till de anmälda senast tre dagar innan mötet. Dom kan även beställas via mail: info@miuppsala.se

Agenda
Kallelse

Välkommen!

Marknadsföreningens styrelse 
/Stina Andersson, ordförande

 
2014-03-21 07:30 UKK
 
 
SANDRA OLOFSSON, GLÄDJEFABRIKEN

MARKNADSFÖRING
MAN BLIR GLAD AV

Sandra Olofsson | 2014-03-21 07:30

UKK

En föreläsning om en annorlunda typ av marknadsföring som är meningsfull på flera sätt. Glädjefabriken är affärsverksamheten som gör alla glada! Oavsett om du är avsändare, budbärare eller mottagare. Genom att kombinera marknadsföring med goda gärningar är företaget helt unikt i sitt slag.

Grundaren Sandra Olofsson kom på idén efter att hon och hennes mormor varit jultomte för cancerpatienter julen 2011. Hon fick sådan mersmak av upplevelsen att hon började fundera på hur hon skulle kunna göra detta på heltid. Med lite hjälp på traven började hon utveckla ett koncept där hon kunde kombinera hennes dåvarande jobb inom marknadsföring med passionen för att sprida glädje.

Sandra Olofsson kommer att berätta mer om verksamheten, hur det är att jobba som glädjespridare på heltid samt hur marknadsföring kommer in i bilden.

 
2014-03-03 09:00 UKK
 
http://www.mediedagenuppsala.se
 
MEDIEDAGEN UPPSALA

Flertal | 2014-03-03 09:00

UKK

Välkomna till Mediedagen Uppsala 3 mars 2014

Kom och ta del av de bästa föreläsarna inom marknadsföring och se vem som vinner de åtråvärda Guld-M:en.

Biljetter finns på mediedagenuppsala.se

 
2014-02-27 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
CONTENT MARKETING FÖR DITT B2B-FÖRETAG

CONTENT MARKETING

FÖR DITT

B2B-FÖRETAG

Malin Sjöman | 2014-02-27 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Så kommer du igång med Content Marketing för ditt B2B-företag

Det var länge sen ett nytt marknadsföringsbegrepp fick sånt genomslag som Content Marketing fått det senaste året. Byråer av olika slag transformeras till Content Marketing-byråer, sociala medier fylls med ibland spridda definitioner av begreppet och antalet konferensinbjudningar börjar dugga tätt. Det är idag få som ifrågasätter värdet av att dela med sig av kunskap och erfarenheter i kampen för att vinna potentiella kunders intresse, förtroende och i slutändan nya affär.

Så vad innebär Content Marketing för dig som B2B-marknadsförare och varför ska du överväga att satsa på det? Vad är egentligen skillnaden mellan Content Marketing och Marketing Automation? Hur ska du tänka för att komma igång med ditt Content Marketing-arbete? Och varför är det så viktigt att tänka långsiktigt?

Malin Sjöman ger sina svar på frågorna och erbjuder handfasta råd om hur du kan lägga grunden för ditt Content Marketing-arbete i 8 steg.

Malin har närmare 20 års erfarenhet av marknadsföring, produktledning och affärsutveckling inom business-to-business (B2B). Hon har tidigare bland annat varit marknadschef på telekomoperatören 3 och produktledningschef på Ericsson. Idag är hon marknadsföringskonsult på B2B-byrån Hägvall & Sjöman (www.hagvallsjoman.se) och hjälper B2B-företag att bygga relationer, varumärken och affärer med tjänster inom affärsutveckling, marknadsföring och Content Marketing. Malin har bred erfarenhet från internationella storföretag likväl som små entreprenöriella bolag. Hon är också en av grundarna till Erfanätverket B2B inom Marknadsföreningen i Stockholm.

 
2014-02-07 07:30 UKK
 
 
MÖT ÅRETS MARKNADSFÖRARE 2012!

MÖT ÅRETS MARKNADSFÖRARE 2012!

Eva Troell | 2014-02-07 07:30

UKK

Eva Troell, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg berättar den spännande resan att förvandla Rådhuset till det varuhus det är idag. En resa som innefattar allt från omsorgsfull restaurering av den vackra stuckaturen till framtagande av Rådhusets kommunikationskoncept.

Utmaningen att bygga om av en av Uppsalas anrikaste fastigheter.  - Utmaningen att skapa och positionera ett varumärke med ambition att framhäva både det genuina och det moderna. Strategier och medieval.

Atrium Ljungberg fick priset som årets marknadsförare med motiveringen ”Med stil och genuinitet har Atrium Ljungberg tillfört Uppsala ytterligare en ambassadör. En reseanledning för såväl uppsalabor som tillresta. En oas för modeälskare och historiefantaster. Rådhuset, mitt i Uppsala, har med sin charm och öppenhet blivit en ikon för staden“.

 
2014-01-17 07:30 UKK
 
 
SMART AFFÄRSFÖRHANDLING

SMART AFFÄRS-

FÖRHANDLING

Bo Gustafsson | 2014-01-17 07:30

UKK

Bo Gustafsson hävdar att affärsförhandling inte är någon snällhetstävling och kommer att utveckla detta med teorier och praktiska exempel runt bl.a styrkepositionering, maktbalans och Dirty tricks, samt i en workshop sätta ett affärsorienterat dilemma i händerna på frukostdeltagarna och hoppas då få slughet, smartness och kanske en del förhandlingsjiujitsu till svar.

Med stor sakkunskap i ämnet kommer Bo att ge goda råd om hur du kan skapa bestående inflytande i en förhandling och verkligen ”våga – vilja – vara – obekväm” när så är lämpligt.

Utbildningen, ”Från strikta regler till dirty tricks” finns nu också som öppen utbildning. Denna utbildning är unik i sitt upplägg där mångårig erfarenhet inom förhandling kompletteras med djupa kunskaper i retorik, psykologi samt avtalsrätt och juridik, från experter inom sina områden.

Bo Gustafsson är ägare av BFG Affärsutveckling AB som grundades 2001. Hans spetskompetens är affärsförhandling där han varit rådgivare och operativ i skarpa förhandlingar sedan 1982. Han har utbildat på KTH sedan 1985 och Sälj- och Marknadshögskolan sedan 2007.

Boken ”Koka aldrig soppa på en spik” finns som frukosterbjudande för 200:-.

 
2013-12-06 07:30 UKK
 
 
DET ÄR INTE MAGI – DET ÄR ENERGI

DET ÄR INTE MAGI - DET ÄR ENERGI

Beatrice Svedberg och Stefan Åsbrink | 2013-12-06 07:30

UKK

Hur får man människor att verkligen ta till sig ett budskap? Hur skapar man förståelse bland medarbetarna i ett företag eller en organisation? Hur ökar man känslan av delaktighet och engagemang? Svaren på dessa frågor kan du få av Beatrice Svedberg och Stefan Åsbrink, båda från eventföretaget Brinc Relations. Tillsammans med kollegan Tommy Lundberg, har de skrivit boken ”Det är inte magi - det är energi”, en bok om kraften i upplevelsebaserad kommunikation.

Vi lever i en tid där vi dagligen översköljs av budskap. Tv, radio, tidningar, internet, e-mail, bloggar, sociala medier, med mera – ju fler budskap vi utsätts för, desto färre av dem tycks fastna på djupet. I takt med att kommunikationen blir alltmer mekaniserad, desto mer ökar behovet av mänskliga möten. Stefan och Beatrice är övertygade om det levande mötets möjligheter att förflytta människor och förändra attityder. Upplevelser kan förmedla, förklara och förstärka interna och externa budskap, de kan göra mottagarna känslomässigt delaktiga i mål och visioner. I mötet mellan människor uppstår alltid energi, positiv eller negativ.

Stefan och Beatrice kommer att berätta varför kommunikation genom upplevelser är en överlägsen kommunikationsform. Lär dig använda upplevelsebaserad kommunikation och få råd och tips om hur du kan göra för att lyckas med ett möte där du vill uppnå extraordinära kommunikationseffekter.

 
2013-11-20 07:00 UKK
 
 
RETORIK - ATT KOMMUNICERA UTAN PANIK


RETORIK - ATT
KOMMUNICERA
UTAN PANIK

Gudrun Schyman | 2013-11-20 07:00

UKK

Hur gör du dig förstådd? Vad ska man tänka på och kanske framför allt - vad ska man INTE tänka på. Att förmedla ett budskap handlar både om professionalitet och pedagogik. Att kommunicera på mottagarens villkor kräver kunskaper!

Som föreläsare vill Gudrun inte missionera men gärna inspirera. Inte moralisera men gärna provocera. Vad vi gör och hur vi gör måste bygga på en medvetenhet, underbyggd av fakta. Att förmedla fakta på ett trovärdigt sätt kräver kunskaper i kommunikation men också en hel del egna erfarenheter från olika samhällsarenor.

I samband med att Gudrun Schyman förläser kommer Marknadsföreningen att dela ut priset Årets marknadsförare 2012 i Uppsala. Vi har därför tagit i lite extra med förlängt frukostmingel, lite lyxigare frukost och även möjlighet till mingel efter prisutdelningen.

Föreläsning och frukost är denna gång öppen för alla, så passa på att bjuda med kollegor eller kunder. Tipsa gärna personer som du tycker ska bli medlemmar i Marknadsföreningen. Vi har plats för fler! Den som tecknar medlemskap för 2014 på plats under frukosten får det som återstår av 2013 på köpet.

Observera de ändrade tiderna. Frukost serveras denna gång redan från kl 7.00, så kom i tid för att mingla och äta en lite lyxigare frukost! Föreläsningen börjar kl 8.00 och i direkt efter föreläsningen koras Årets marknadsförare 2012 i Uppsala. Årets marknadsförare delas ut till den eller de som gjort en stark marknadsföringsinsats i Uppsala under 2012. Vi avslutar ca kl 9.30.

Eftersom antalet platser är begränsat krävs anmälan via vår webbplats, även för icke-medlemmar. Vi kommer att fakturera 200 kr för utebliven närvaro för att täcka utgifter för frukost.

 

Varmt välkomna!

 
2013-11-07 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
ATT ARBETA LÅNGSIKTIGT MED AFFÄRSDRIVANDE STRATEGISK KOMMUNIKATION - HUR GÖR MAN?

ATT ARBETA LÅNGSIKTIGT
MED AFFÄRSDRIVANDE
STRATEGISK KOMMUNIKATION

- HUR GÖR MAN?

Ingela Stenson | 2013-11-07 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Ingela Stenson, Business Director och omvärldsanalytiker på United Minds. Ingela har ett brett förflutet inom analys, PR och opinionsbildning. Bland de långsiktiga projekt hon drivit kan nämnas Årets Kock, Caffe Latte, Mjölkfrämjanet, Bocuse d'Or samt en rad ompositioneringsprojekt som hon driver nu inom ramen för United Minds.

 
2013-10-25 07:30 UKK
 
 
UPPSALA ARENA, SÅ MYCKET MER ÄN BARA SPORT

UPPSALA ARENA,
SÅ MYCKET MER
ÄN BARA SPORT

Göran Hartmann | 2013-10-25 07:30

UKK

Vi försöker finna svar i historien när vi egentligen borde blicka framåt och försöka förstå vad som kommer efterfrågas i framtiden


Med den sinnesbilden snubblade Göran Hartmann in i Almtuna IS en oktoberdag 1998. 24 månader senare hade han skapat ett strategiskt visionsprogram med 12 projekt inom olika områden.


Idag utgör det tolfte och sista projektet ett av Uppsalas mest omtalade och omdebatterade projekt: Uppsala Arena. Motståndarna har ifrågasatt kommunens ekonomiska engagemang i projektet och pekat på hur det har gått i bl a Leksand, Timrå och andra kommuner. Förespråkarna menar å sin sida att arenan är en nödvändig del i Uppsalas utveckling som kommer att ge samhällsnytta.


Vad är rätt?
Vad är fel?


Göran - Uppsalabo, visionär och entreprenör, menar att de grundläggande parametrarna för ett lyckat arenaprojekt handlar om befolkningsunderlag samt insikten om att elitidrott idag är business och inget annat. Ur ett samhällsperspektiv utgör toppidrott en plattform och en effektiv katalysator för en stark kultur- och samhällsutveckling. För att rätt förstå Uppsala Arena bör projektet ses utifrån såväl ett lokalt, regionalt, nationellt och internationellt perspektiv. Göran anser även att Uppsala Arena redan innan bygget påbörjats, alltsedan 2004, då projektet offentliggjordes, gett positiva ekonomiska effekter för Uppsala.

Göran Hartmann är grundare till VISION 4 SPORTS som är under uppbyggnad. Företaget erbjuder konsult- och rådgivningstjänster till intressenter inom den nationella och internationella sportindustrin

 

Göran Hartmann är inte känd för att vara överdrivet försiktig gällande sina åsikter, och få torde ha bättre förutsättningar för att ge ett personligt perspektiv på frågan om Uppsala Arena.

 
2013-10-11 07:30 UKK
 
 
BÄTTRE E-POSTMARKNADSFÖRING


BÄTTRE E-POST-

MARKNADSFÖRING

Pontus Wikman | 2013-10-11 07:30

UKK

Om du tror att e-postmarknadsföring och nyhetsbrev är passé och att ingen längre läser nyhetsbrev så får du nog tänka om. Med en bra kampanj och rätt budskap kan du på ett effektivt sätt nå ut till din målgrupp.

Pontus Wikman arbetar som partneransvarig för Stockholmsområdet och Norra Sverige på produkt- och tjänsteleverantören Apsis. I sitt dagliga arbete har han kontakt med tekniska partners såväl som olika typer av webb- och reklambyråer.

E-postmarknadsföring är ett kostnadseffektivt sätt att bygga relationer och få trogna och köpstarka kunder. Den utgör en viktig komponent i en framgångsrik strategi för företagets marknadsföring.

Under sin föreläsning kommer Pontus bland annat att prata om:

 • Varför ska man välja e-postmarknadsföring? Är det verkligen något för alla företag?

 • Därför funkar det, e-postmarknadsföringens största fördelar.

 • Relevans i praktiken – Såhär kan du arbeta med ditt nyhetsbrev för att det ska bli mer relevant för dina läsare, konkreta tips på vad du kan tänka på och dödssynder du bör passa dig för.

 • I genomsnitt 8 av 10 personer läser rubrikerna, men bara 2 av 10 läser resten – Det här ska du tänka på när du skriver och formulerar ett nyhetsbrev.

 • Hur viktigt är designen, egentligen?

Pontus energi är känd för att smitta av sig och det är inte första gången han står på scen och inspirerar kring e-postmarknadsföring.

 
2013-09-27 07:30 UKK
 
 
WOW! SÅ FÅR DU DINA KUNDER ATT SKRYTA OM DIG!

 

WOW! SÅ FÅR DU
DINA KUNDER ATT
SKRYTA OM DIG!

Tomas Lydahl | 2013-09-27 07:30

UKK

Tomas Lydahl är författare till succéboken "WOW! Så får du dina kunder att rekommendera dig". Han föreläser världen över om hur du kan anlita världens bästa säljare utan kostnad, dina kunder. Tomas har bott i Los Angeles i 18 år där han bland annat arbetade som försäljningschef för Marriott Hotels.

Enligt Tomas måste du ge dina kunder en anledning att välja just dig utöver dina produkter och tjänster. Nöjda kunder har fått precis vad de förväntar sig, inte mer och inte mindre och de berättar inte om dig förrän någon frågar. Men levererar du istället utöver kundens förväntningar, då berättar de gärna om dig till alla de känner. Alltså förlorar du potentiell inkomst för varje kund som inte pratar om dig. Vill du dubbla din försäljning? Enkelt! Få bara varje kund att rekommendera en ny liknande kund så ökar du din försäljning med 100%!

Vikten av att ta hand om kunder är kanske inte något nytt men Tomas berättar det på ett sådant sätt att det skapar "AHA"-upplevelser som fått de som lyssnat på hans föreläsning att behandla sina kunder bättre än de gjort tidigare och det har i sin tur naturligtvis ökat deras försäljning.

 
2013-09-05 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
EVERYBODY HAS A STORY

 

EVERYBODY

HAS A STORY

Henric Larsson | 2013-09-05 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Henric Larsson är grundare och VD på Chimney Sweden. Chimney har funnits sedan 1995 och är ett etablerat företag inom filmbranschen som från börjar fokuserat på post-produktion av alltifrån långfilmer till webbaserade filmer. Företagets fokus har under de senaste åren rört sig mot att erbjuda sina kunder alla steg inom skapandeprocessen, från koncept till produktion samt förstklassig post-produktion. Henric brinner för historieberättande och tror helhjärtat på att rörliga bilder säger mer än 1000 ord.

Under sin föreläsning kommer han att berätta om hur man kan använda storytellingprinciper i sin kommunikation. Han kommer att visa exempel på karaktärer och hjältar som används inom reklam samt vad det kan ha för inverkan på märket. Vidare kommer han att gå in på hur världen ser ut idag och vilka skärmar konsumenterna använder. Hur ska man som företag anpassa sin kommunikation till den realitet vi lever i idag och hur lyckas man att fånga publiken? Henric kommer att ge konkreta tips på vad man ska tänka på när man bygger en strategi, med särskilt fokus på Youtube, och visa exempel på hur man inte ska göra.

 
2013-08-23 07:30 Clarion Hotell Gillet
 
 
MED LICENS ATT STÖRA

MED LICENS ATT

STÖRA

Magnus Lindkvist | 2013-08-23 07:30

CLARION HOTELL GILLET

Magnus Lindkvist livnär sig på att ställa två frågor: "Vad är det som händer omkring oss i världen?" och "Vart är vi på väg?" Som trendspanare och futurolog är nyfikenhet hans bränsle och han reser idag världen runt för att inspirera och provocera människor med sina tankar om trender och framtiden. Han har även skrivit tre böcker. Everything We Know Is Wrong (på svenska: Trendspanarens Handbok), The Attack of The Unexpected och Where the Future Begins som var och en översatts till ett tiotal olika språk inklusive kinesiska, koreanska och brasiliansk portugisiska.

Som talare strävar han efter att skapa en upplevelese, inte bara en föreläsning vilket gav honom utmärkelsen Årets Talare 2010 i Sverige och gjorde honom till Celebrity Speakers i Londons mest bokade talare i världen 2012.

 
2013-06-14 07:30 UKK
 
 
LEFT BRAIN MARKETING - DATADRIVEN MARKNADSSTRATEGI

LEFT BRAIN

MARKETING

- DATADRIVEN

MARKNADSSTRATEGI

Pernilla Jonsson | 2013-06-14 07:30

UKK

Marknadsföring är traditionellt baserad på kreativitet och intuitiv förmåga att känna av vad kunderna vill ha. Idag vill dock allt fler företag bygga sina strategier på mer robust data. Hur kan man använda bigadatya analys av sociala medier, konsumentnära studier och trendanalys för att bygga en framtidssäkrad marknadsstrategi? I föredraget presenterar doktor Pernilla Jonsson affärsområdesansvarig för Konsument, Marknad & Innovation på Kairos Future sina erfarenheter från marknadsstrategiprojekt på multinationella bolag. Följ med på resan och hör om hur Husqvarna analyserade 1.4 millioner blogginlägg i

14 länder för att bättre förstå sina passionerade trädgårdskonsumenter, hur en multinationell livsmedelsjätte gjorde om sin varumärkestrategi med hjälp av trender, konsumentinsikt & bigdata analys av sociala medier samt hur tolkande analys kan identifiera nya värden och behov hos konsumenter.

 

Om Pernilla:

Pernilla Jonsson är partner på Kairos Future och ansvarig för vårt affärsområdet Konsument, Marknad & Innovation. Hon är doktor i företagsekonomi och är specialist på varumärkes-, marknads- och innovationsstrategi. Hennes kunder är ofta stora multinationella bolag och projekten utgår från kunskap om konsumenten och marknaden för att därigenom ta fram nya innovationer, utveckla nya varumärkesstrategier och driva förändring.

Pernilla har en bred erfarenhet med bakgrund som entreprenör, forskare, inköpare och som konsult. I den sistnämnda rollen har hon har stor erfarenhet från ett brett spektrum av branscher, som dock alla har gemensamt ett intresse av att fånga och förutsäga marknaden och vart konsumenten är på väg. Pernilla har skrivit ett flertal böcker och rapporter om konsumtion, mat, kommersiell kultur och livsstilar. Hon är dessutom en uppskattad föreläsare och kursledare.

 
2013-05-24 07:30 UKK
 
 
LEV DIN DRÖM - UTVECKLA DITT VARUMÄRKE

LEV DIN DRÖM
- UTVECKLA DITT
VARUMÄRKE

Ulf Bergman | 2013-05-24 07:30

UKK

Det handlar om Sveriges framtid, det handlar om välfärdens utveckling, det handlar om lönsamhet och det handlar om arbetsglädje. Alla undersökningar visar att ett starkt varumärke är dubbelt så lönsamt som ett svagt. Tyvärr är det alldeles för få som vet vad det innebär att agera varumärkesorienterat. Varor, produkter och tjänster blir mer och mer lika. Den stora skillnaden är människan.

Framgång i framtiden kommer handla om förmågan att bygga ärliga och hållbara relationer. Det kan bara människor göra. Men är de delaktiga och passionerade? Är man en medarbetare eller en motarbetare? Förmedlar man stolthet, kraft och inspiration? Förstår man att alla inte är säljare men att alla säljer? Och har man den viktigaste insikten av alla, nämligen förståelsen för att precis ALLT kommunicerar? Tillväxten kommer inifrån och börjar i hjärtat. Att leva sin dröm är att leva sitt varumärke.

Om detta och mer därtill kommer Ulf Bergman från Stolt Kommunikation berätta. Du får ett koncentrat av "Varumärkesakuten" med tankar, idéer och inspiration. Dessutom konkreta verktyg och en checklista i ³Konsten att bygga och leva sitt varumärke² Ulf har arbetat i 30 år som Art Director, 20 år som lärare på Berghs School of Communication, 22 år som delägare och med olika ledningsansvar på flera byråer varav 5 år som VD. Han driver idag Stolt Kommunikation utifrån nätverket K22. Genom åren har Ulf arbetat med alltifrån SEB, Citroen, Maxwell House Kaffe till Kommunal, Riksidrottsförbundet och Birka Cruises. Och allt däremellan.

 
2013-05-02 11:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
FÖRÄNDRINGSARBETE OCH TEKNIK I MARKNADSFÖRINGENS TJÄNST

FÖRÄNDRINGSARBETE

OCH TEKNIK I

MARKNADSFÖRINGENS

TJÄNST

 

Christer Lorichs | 2013-05-02 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Verksamhetskonsulten Christer Lorichs från Gothia MOM (Marketing Operations Management) visar och berättar om faktiska kundcase där kunderna sparat massor av tid och pengar på att jobba effektivare. Det har samtidigt inneburit att man gör rätt saker vilket ger arbetsro, kraft och fokus om du jobbar på en marknadsavdelning.

Du får tips och råd om hur du skall ta dig an ett förändringsarbete så du får maximal effekt i organisationen. Skapar möjligheter för snabbare Time To Market m.m

 
2013-04-12 07:30 UKK
 
 
POLISEN - SAMHÄLLETS STARKASTE VARUMÄRKE

SAMHÄLLETS
STARKASTE
VARUMÄRKE

– POLISEN

Christer Nordström | 2013-04-12 07:30

UKK

Christer Nordström är polismyndighetens presstalesman i Uppsala län. Ledorden för Polisens kontakter med media är: Åtkomlighet, ärlighet och öppenhet. Hur omsätter man dessa ledord i praktiken? Allmänheten ser Polisens uttalanden i media efter att en händelse har skett, men hur jobbar man med media ur ett långsiktigt perspektiv?  Vilka problem kan man stöta på som myndighet i kontakten med media? Christer berättar om sitt arbete och ger exempel på hur hans arbetsdag kan se ut. Han redogör även för hur arbetet har förändrats och anpassats de senaste åren när kommunikationen inte längre endast sker via de traditionella kanalerna utan även via sociala medier. Vidare berättar Christer om hur hans arbete inom Uppsala län ter sig och vilka skillnader samt likheter arbetet har jämfört med det i resten av landet.

 
2013-04-08 17:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

KALLELSE
TILL ÅRSMÖTE

| 2013-04-08 17:30

CLARION HOTEL GILLET

Årsmötet bjuder som alltid på en genomgång av vad som hänt under året som gått (verksamhetsåret 2012) samt planer och val inför det nya året (verksamhetsåret 2013). Anmäl dig till årsmmötet via gröna knappen "Anmäl mig till eventet". Vi bjuder på enklare förtäring: smörgås och dryck. Sista anmälningsdag är 3/4.

Handlingar inför årsmötet (årsredovisning, verksamhetsberättelse, valberedningens förslag) skickas till de anmälda senast tre dagar innan mötet. Dom kan även beställas via mail: info@miuppsala.se

Agenda

Kallelse

Välkommen!

Marknadsföreningens styrelse 
/Stina Andersson, ordförande

 
2013-03-22 07:30 UKK
 
 
MOTIVERANDE INSPIRATION

MOTIVERANDE

INSPIRATION

Raymond Ahlgren | 2013-03-22 07:30

UKK

Raymond Ahlgren har varit sommarpratare i P1:s radioprogram Sommar 2001 och 2008. Hans sommarprogram 2008 var det mest nedladdade av alla det året och han deltog även i sommarpratarna på TV 2012. Han är författare och har bl a skrivit boken Hur många gånger kan man döda en man, som handlar om hans fars död i Chile under Pinochetregimen. Under hösten 2012 har han tillsammans med musikalartisten Fredrik Swahn och livscoachen Lennart Matikainen framfört den musikaliska föreställningen M A N - mänskligt annorlunda naket för utsålda hus.

Raymond är otroligt uppskattad för sina tankar om värderingar och attityd mot dig själv och har inspirerat många till stora förändringar i sin vardag. Med uppmaningar om att bryta de mönster som gör att du seglar på samma grund, gång på gång, föreläser han om personlig utveckling och vad du kan åstadkomma med ditt liv.

Upplev en annorlunda föreläsningsform där ett enkelt och lättförståeligt berättande blandas med insikter och skratt.

 
2013-02-28 11:30 CLARION HOTEL GILLET
 
 
DEN MOBILA LIVSSTILEN

DEN MOBILA

LIVSSTILEN

Linda Tolj | 2013-02-28 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Mobilen är mer en ytterligare en digital kanal. Den har, på bara några år, inneburit en ny livsstil för väldigt många människor. Detta genom att uppfylla behov på nya sätt och skapa möjligheter för nya typer av beteenden. Inom några år spås den mobila internetanvändningen dessutom passera desktop-använding i Sverige. De mobila beteenden kommer att bli de dominerande, samtidigt som fler och fler fysiska saker i konsumenternas omgivning uppkopplade. Detta skapar fler förutsättningar för konsumenter att interagera och få nya typer av upplevelser i sin vardag. Linda utforskar olika aspekter av den mobila livsstilen - nu och framåt.

Linda Tolj är strateg på Ziggy Creative Colony, en digitalbyrå med fokus på Internet of Things och framtidens digitala erbjudanden och tjänster. Hon har arbetat som produktägare inom mobilindustrin, med ansvar både för konsumenterbjudandet och kundupplevelsen. Med flera års erfarenhet av digitala interaktiva erbjudanden, har Linda arbetat med allt från mobiltelefoner och webbtjänster till TV-underhållning och morgondagens uppkopplade bilar. Att förstå och överträffa konsumenternas förväntningar ser Linda som nyckeln till lyckade tjänster och produkter.

 
2013-02-08 07:30 UKK
 
 
ÅRETS MARKNADSFÖRARE KLAUS PONTVIK

KLAUS

PONTVIK ÅRETS

MARKNADSFÖRARE

Klaus Pontvik | 2013-02-08 07:30

UKK

Klaus Pontvik, kulturentreprenör och skapare av Uppsala Gitarrfestival, som nu räknas som en av världens mest betydande gitarrfestivaler, berättar om en spännande resa som började i Uruguay, och via Lantbruksuniversitetet, ledde till entreprenörskap.

En berättelse om passion till musiken och om modet att våga, men även om handfasta exempel på hur Du gör för att omsätta drömmen till konkret verklighet.

Klaus berättar även om sin syn på kulturen i samhället. Årets Marknadsförare är bestämd i sin uppfattning att kultur är bra investeringar för både samhälle och sponsorer.- Kultur gör människor friskare och godare. Kultur bidrar till att stärka Uppsalas varumärke: Attraktiva städer kännetecknas alla av ett bra kulturutbud. Satsningar på kultur ger väldigt mycket tillbaka i jämförelse med mycket annat för sponsorer.

 
2013-01-18 07:30 UKK
 
 
KUNDVÅRD OCH KUNDSERVICE

KUNDVÅRD OCH KUNDSERVICE

Joachim Due-Boje | 2013-01-18 07:30

UKK

Det finns kunder som åker 100 mil för att få bilen servad på Joachim Due-Bojes verkstad bara för att de är så trevliga där. Det här är en föreläsning om hur man omsätter insikten att kunden är viktigast, i praktiken.

Joachim Due-Boje är bilmekaniker, f.d. rallyförare, egenföretagare sedan många år och chef för Saab/Opelverkstaden Promotor samt vd för Promotor Serviceverkstäder. Han är dessutom en engagerad föredragshållare som talar om kundvård och hur sådan förverkligas i praktiken. Han talar också om hur man bemöter sina kunder för att behålla dem, och vad daglig kundservice egentligen handlar om. Joachim berättar också om hur man får med sig sin personal på allt detta.

Skulle du köra 100 mil för att serva din bil? Det finns de som gör det. Det är sant, och Joachim Due-Boje kan berätta om varför så många kunder år efter år åker långa vägar för att få service på hans verkstad. Han menar dessutom att det egentligen är enkelt att skapa sådana relationer till sina kunder. De flesta av oss vet att det är kunderna som ytterst styr en verksamhet, men för att skapa framgång måste teorierna om kundvård kunna omsättas i praktiken. Denna sanning gäller alla branscher. Men man måste göra rätt.

 
2012-12-07 07:30 UKK
 
 
EN LEVANDE FRAMGÅNGSSAGA GARANTRESAN

EN LEVANDE FRAMGÅNGSSAGA
– GARANTRESAN

Jenny Wenngren & Daniel Hallmer | 2012-12-07 07:30

UKK

Livsmedelsbutikers egna varumärken s k private labels/EMV har blivit en vanlig företeelse i de flesta butikers hyllor. Axfood har brutit trenden och har ompositionerat sina EMV med hjälp av ett tydligt design- och varumärkestänk som skapat en helt ny känsla för produkterna. Dessutom har man valt en intressant väg i val av namn – nämligen att inte direkt koppla produktnamnet med varukedjan. Ett EMV som inte marknadsförs som ett traditionellt EMV helt enkelt! 
Axfood har gjort vad de kallar ”Garantresan” och kommer berätta mer ingående kring hur man tänkt och hur vägen till framgång sett ut. Under föreläsningen kommer vi få veta mer om hur de tänkt kring:

• Omprofileringen EMV/private labels som mynnat ut i Garant.
• Tänket bakom den nya generationen private labels där valet blev att inte koppla varumärket till butiksnamnet utan göra en helt separat branding.
• Designstrategi – Hur man tänkt för att få en identitet som genomsyrar alla produkter och som skapar högre grad av gillande hos målgruppen
-Arbete med sociala medier

Föreläsare från Axfood är Jenny Wenngren och Daniel Hallmer. Jenny Wenngren är projektledare och designansvarig för varumärket Garant och Daniel arbetar som matinspiratör och driver varumärkesbyggande marknadsprojekt och events.

 
2012-11-23 07:30 UKK
 
 
EN FÖRELÄSNING OM FÖRSÄLJNING PÅ RIKTIGT

EN FÖRELÄSNING
OM FÖRSÄLJNING
PÅ RIKTIGT

Peter Paunovic | 2012-11-23 07:30

UKK

Välkomna till en föreläsning om försäljning på riktigt, som är så långt ifrån mässande amerikanska väckelsemöten som man kan komma. Vi tittar på verklig försäljning och hur viktigt det är med försäljning idag. Föreläsningen ska bidra till att neutralisera nidbilden av en säljare, och peka på enkla faktorer som kan hjälpa oss alla att sälja bättre. Som grund för föreläsningen står Peter Paunovics bok "Bestseller". Så här skriver  Magnus Gabrielsson på Handelshögskolan om den:

"Försäljning är i grunden väldigt enkelt och kan samtidigt bli väldigt svårt... Många säljare och andra med säljande roll missar omedvetet viktiga steg i försäljningen som skulle ha underlättat arbetet och gett ett avsevärt bättre slutresultat, både för kunden, säljaren och företaget! Bestseller är en mycket välskriven och läsvärd bok, den tar upp de grundläggande faktorerna kring framgångsrik försäljning på ett enkelt och tydligt sätt. Detta kryddat med relevanta och intressanta intervjuer med människor som delger sina tips på vad som krävs för att lyckas bli en Bestseller. Jag är övertygad om att mellan raderna och med en uns av egen självkritik kan alla säljare, oavsett nuvarande prestationsnivå, bli ännu proffsigare i sina kundmöten!"

 
2012-11-08 11:30 CLARION HOTEL GILLET
 
 
SVENSKARNA OCH INTERNET

SVENSKARNA
OCH INTERNET

Jan Elvelid | 2012-11-08 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Svenskarna är världens främsta användare av internet – men hur surfar svensken egentligen?

Att Sverige är i topp när det kommer till antalet internetanvändare, antalet hushåll med bredbandsuppkoppling och användande av mobilt surfande är ingen nyhet – men hur skiljer sig svenskar åt i sitt internetanvändande?

Internet har under de senaste åren påverkat vår tillvaro på ett sätt som kommer att gå till historien som en av de större utvecklingsepokerna någonsin. Tekniken förändrar såväl politiska, som sociala och ekonomiska aspekter i vårt samhälle. Studien Svenskarna och Internet är en av våra större nationella studier som sedan år 2000 har kartlagt hur vi som individer använder oss av och förhåller oss till media och ny teknik.

Det här kommer Jan Elvelid, projektledare på IIS och ansvarig för studien ”Svenskarna och Internet” att ge svar på. Förra året slog mobilt surfande igenom för första gången och antalet datorer per hushåll gick om antalet personer per hushåll. I början på november släpps 2012 års rapport och Jan kommer berätta mer i detalj kring de stora trenderna för i år, vad som ändrats och vad som väntar runt hörnet…

Janne Elvelid är verksamhetsansvarig för Internetstatistik vid .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) och bland annat projektledare för den årliga rapporten Internet och svenskarna samt Internetdagarna. Janne har tidigare varit VD för World Internet Institute, ett forskningsinstitut som bedriver samhälls- och beteendevetenskaplig forskning med fokus på Internet och dess påverkan på människa och samhälle.”

 
2012-10-26 07:30 UKK
 
 
ATT SÄLJA OCH KOMMUNICERA ÖVER KULTURGRÄNSER

ATT SÄLJA OCH
KOMMUNICERA
ÖVER KULTUR-
GRÄNSER

Urban Gavelin | 2012-10-26 07:30

UKK

Mänsklig kommunikation är mer komplex än vad som kan tyckas vid en första anblick. Vid internationell försäljning och marknadsföring kompliceras kommunikationen ytterligare genom våra kulturskillnader. 98,7% av världens befolkning är inte svenskar och de tänker, förstår, känner och agerar annorlunda än vi. Anpassning både när det gäller att tolka affärskulturella skillnader och kommunikationsstilar. Oavsett om ett land präglas av prestationskultur, relationskultur eller gruppkultur bör du kunna kommunicera gränslöst och på ett empatiskt, fruktbart och effektivt sätt. Den här föreläsningen introducerar ämnet och ger dig några av verktygen.

Urban Gavelin, föreläsare, konsult och coach, med över 25 års affärserfarenhet har arbetat i ledande och säljande befattningar i New York, London och Stockholm. Han har studerat företagsledning vid Lausanne Business School och Institutet för företagsledning (IFL) vid Handelshögskolan i Stockholm. Urban driver nu företaget Venture Competence Partners och erbjuder bland annat utbildningar i försäljning, kommunikation och ledarskap.

 
2012-10-25 19:30 Clarion Hotel Gillet
 
 
VÄLKOMNA TILL GULD-M:S MINGELKVÄLL

VÄLKOMNA TILL
GULD-M:S
MINGELKVÄLL!

199 kr Gillet Skybar | 2012-10-25 19:30

CLARION HOTEL GILLET

För er som deltagit på Mediedagen på UKK kommer vi att anordna en fristående fortsättning för de som vill gå vidare. Efter Mediedagens avslut har Clarion Hotel Gillet ordnat med buss för mingelgästerna. Bussen hämtar oss 19.30 och tar oss till Clarion Hotel Gillet och minglet kommer att vara i den helt nyöppnade Skybaren! 199 kr köper dig en plats på bussen, inträde på Minglet, enklare förtäring och två glas vin/öl/alkoholfritt.

 
2012-10-12 07:30 UKK
 
 
NIO NYCKLAR FÖR TILLVÄXT

NIO NYCKLAR

FÖR TILLVÄXT

Therese Albrechtson | 2012-10-12 07:30

UKK

Svenska entreprenörer och företagsledare vill skapa tillväxt i sina företag, men fram till idag har det saknats en tydlig vägvisare av helheten i expansionsfasen. Therese Albrechtson är en utav grundarna till Academy of Excellence som hjälper svenska entreprenörer och företagsledare att skapa tillväxt med hjälp av ett antal nycklar. Therese kommer att prata om nio nycklar för tillväxt, fokuset kommer att ligga på nycklarna som handlar om marknadsföring och försäljning men alla nycklar kommer att beröras. Nycklar som är helt avgörande för tillväxt i ditt företag.

Therese är vid blott 26 års ålder redan både en prisad entreprenör och en uppskattad talare såväl bland skolungdomar som bland Sveriges toppolitiker och företagsledare. Therese har bl.a mottagit priser i topp som Europas bästa unga entreprenör, Årets Kvinna, Sveriges ovanligaste företagare samt finalist i Sveriges företagerska och framtida ledare. Läs mer på www.vagavinna.se om Therese.

 
2012-09-27 11:30 CLARION HOTEL GILLET
 
 
VAD SKILJER TOPPSÄLJARNA FRÅN RESTEN AV SÄLJTEAMET?

VAD SKILJER

TOPPSÄLJARNA

FRÅN RESTEN

AV TEAMET?

Mikael Arndt | 2012-09-27 11:30

CLARION HOTEL GILLET

Mikael Arndt brinner för att göra bra saker i livet. Det innebär att Mikael ser det som sin uppgift här i livet att se till att alla som kan sälja också gör det på bästa sätt. Det omfattar även de som kanske inte valt att bli säljare från början på t ex. kundservice eller supportavdelningar. Mikael arbetar med verkligheten och inte med flummiga teorier. Tanken är att man skall kunna använda det som avhandlas under föreläsningen.

Mikael har arbetat i en mängd branscher - allt från att sälja råvaror till restauranger, resor till företag och privatpersoner, bullar och kakor i familjens bageri, annonser på Gula Sidorna, juridisk information och kreditinformation, till att jobba som au-pair i San Francisco. Han har som mest haft ansvaret för 150 säljare som varje dag bröt ny marknad genom att bearbeta kalla kunder åt olika företag. Han startade K&A Gruppen som sedermera blev Satisfactory International och som 2001 köptes av den franska koncernen D-Interactive. Parallellt med Satisfactory International drev Mikael Ekonomiförlaget och hade där ansvaret för 60 säljare. Företaget köptes 1995 av Dun & Bradstreet.

"Mikael skall man använda sig av när det behövs träning för både nya och gamla säljare. När man vill lära sina anställda att motivera sig själva eftersom ingen annan kan göra det. Då kan man använda Mikael som inspiratör."

 
2012-09-07 07:30 UKK
 
 
STOLTHET OCH STARKA VARUMÄRKEN

STOLTHET
OCH STARKA

VARUMÄRKEN

Claes Jonsson | 2012-09-07 07:30

UKK

Som medarbetare är jag en del av och delaktig när företagets varumärke, försäljning och framtid skapas: När jag möter kunder, samarbetspartners, andra medarbetare och när jag möter mig själv. Varje möte innebär en möjlighet! När jag tar ansvar för min delaktighet ger jag mig själv möjligheten att växa både i yrket och privat. När jag växer känner jag mig stolt och stolthet - ja, det bygger starka varumärken! Claes Jonsson har arbetat med ledarskap, varumärken och utveckling i olika sammanhang under hela sitt yrkesliv. Han har både forskat och undervisat i marknadsföring i drygt tio år.

Claes har också haft förmånen att möta ett stort antal olika personer "på vägen" - alla fantastiska på sitt unika sätt. Innehållet i Claes föreläsningar bygger på omfattande teoretisk kunskap samt på både egna och andras erfarenheter och reflektioner. Claes arbetar idag som konsult, kursledare, föreläsare och moderator. Exempel på uppdragsgivare är ABB, Bad & Värme, Bilia, Bombardier, Länsförsäkringar, Mälardalens högskola, Mälarenergi och YH-utbildningen Ledarskap för mötesindustrin. Claes arbetar också i styrelsen för Marknadsföreningen i Västerås och i styrelsen för MPI - Meeting Professionals International.

 
2012-08-24 07:30 UKK
 
 
INSPIRATIONSFÖRELÄSNING MED PER LANGE

INSPIRATIONS-FÖRELÄSNING
MED PER LANGE

Per Lange | 2012-08-24 07:30

UKK

Alla är vi säljare! Per Lange sprudlar av energi och är en fantastisk eldsjäl när det gäller att motivera människor att skapa nya lönsamma vanor och beteenden. Han är Sveriges mest anlitade föreläsare inom försäljning och många förändrar helt synen på sitt yrke och på sin egen potential efter hans föreläsningar. 
Per Langes styrmodeller och verktyg används av ett stort antal nordiska säljorganisationer och han har personligen tränat över 7000 säljare och chefer fram tills idag. Förutom sina föredrag har Per även skrivit böcker och medverkat i TV, där han haft en populär retorikskola för barn och ungdomar.

Per utgår alltid från den senaste forskningen inom området, men konkretiserar hela tiden med exempel från verkligheten. Humor och konkreta tips varvas med Pers underliggande budskap: Du skall vara stolt som säljare! Föreläsningarna präglas av intensitet, värme, energi och humor och du behöver inte vara säljare för att inspireras. Per Langes vänder sig till alla som vill bli bättre på att kommunicera.   http://perlange.se/